Αρχική Βραβεία Το «Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών» απένειμε στον Kenneth Roth o...

Το «Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών» απένειμε στον Kenneth Roth o δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

 kenneth-rothΤο πρώτο «Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών», απένειμε στο σπουδαίο ανθρωπιστή, εκτελεστικό διευθυντή του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Human Rights Watch Kenneth Roth, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης,  σε ειδική τελετή στη Ρωμαϊκή Αγορά.  

roth-kaminis«Για την Πόλη της Αθήνας, η βράβευση του κ. Kenneth Roth, με την οποία εγκαινιάζεται ο θεσμός του Βραβείου Δημοκρατίας, αποτελεί χαρά και τιμή, μια ρητή διακήρυξη ότι ο σεβασμός των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτος για  όλους τους πολίτες του κόσμου», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σημειώνοντας  ότι  το βραβείο,  αναπόσπαστο τμήμα του Athens Democracy Forum, θα απονέμεται κάθε χρόνο,  στις 15 Σεπτεμβρίου, Διεθνή Μέρα της Δημοκρατίας.

«Είναι τιμή μου να παραλάβω αυτό το βραβείο. Η επιλογή μου αντικατοπτρίζει τη σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη θεμελίωση της Δημοκρατίας. Δυστυχώς, ορισμένοι λαϊκιστές σήμερα, απευθύνονται στους φόβους της πλειοψηφίας -οικονομικής, πολιτιστικής και φυσικής ανασφάλειας – για να υπονομεύσουν το πολίτευμα. Η λύση δεν είναι να σκύψουμε, ελπίζοντας ότι οι άνεμοι του μίσους θα περάσουν από πάνω μας, αλλά να υπερασπιστούμε σθεναρά τη Δημοκρατία, που βασίζεται στα δικαιώματα. Ελπίζω ότι η βράβευσή μου θα ενθαρρύνει την προάσπισή της», δήλωσε από την πλευρά του ο Kenneth Roth.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.