Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. – ιδιαίτερο ενδιαφέρον για...

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. – ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, και την επίσκεψη της ALIBABA

sinantisi-tsipras-hatzitheodossiouΣυνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού της Χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου 2016, στο μέγαρο Μαξίμου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η άμεση ενημέρωση του Πρωθυπουργού πάνω σε οικονομικά και κοινωνικά θέματα που αφορούν ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Ο κ. Πρωθυπουργός ζήτησε τις θέσεις του            πάνω στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαίτερα στην πολιτική επιδότησης της εργασίας που εξάγγειλε πρόσφατα το υπουργός Εργασίας κ Γ. Κατρουγκαλος, καθώς και για τα φορολογικά και ασφαλιστικά προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε στον Πρωθυπουργό ότι:

Το Ε.Ε.Α. εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του στην πρωτοβουλία ενεργητικής επιδότησης της απασχόλησης (εργασίας), πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να αξιοποιηθούν παραγωγικά, κονδύλια που διαφορετικά θα πήγαιναν στην κατανάλωση.
Το σοβαρότερο θέμα σήμερα είναι το φορολογικό το οποίο αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας και δίκαιης ανάπτυξης. Άλλωστε η πείρα έδειξε ότι οδήγησε χιλιάδες επιχειρήσεις σε κλείσιμο ενώ πυροδότησε την φοροαποφυγή με διάφορους τρόπους. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου πρότεινε ως λύση του προβλήματος να θεσπιστεί φορολογικός νόμος στη βάση της αρχής «λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους».
Είναι αναγκαία η ομαλοποίηση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος διότι χωρίς αυτή τη λειτουργία η αγορά και η οικονομία είναι αδύνατο να λειτουργήσουν αναπτυξιακά.
Το Ε.Ε.Α. έχει αναλάβει μεγάλη πρωτοβουλία, με μελέτες και έκδοση πορίσματος  για την εναρμόνιση του Πτωχευτικού Δικαίου της Χώρας με βάση την ευρωπαϊκή πείρα καθώς και για την θέσπιση της «Δεύτερης Ευκαιρίας» για έντιμους επιχειρηματίες που επλήγησαν από την κρίση. Θεωρεί πως είναι αναγκαία η υλοποίηση αυτών των προτάσεων.
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αναμένουν την υλοποίηση της κυβερνητικής υπόσχεσης για χρηματοδότηση με 20 δισεκ. από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και χρηματοδότησης επιχειρήσεως, ώστε να ενισχυθεί άμεσα η ρευστότητα και η οικονομική ανάπτυξη.

Ο κ. Πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρονγια την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, καθώς και για την επίσκεψη της κινεζικής εταιρείας  ALIBABA στην Ελλάδα στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, μετά από πρωτοβουλίες του Ε.Ε.Α. Αφού ενημερώθηκε, εξέφρασε  την μεγάλη ικανοποίηση για το ενδιαφέρον 650 και πλέον ελληνικών επιχειρήσεων να συμμετάσχουν στη συνάντηση και σε ένα από τα σπουδαιότερα εγχειρήματα εξωστρέφειας. Άλλωστε ήταν γνώστης της πρωτοβουλίας, διδομένου ότι είχε προηγηθεί, κατά την τελευταία επίσκεψη κυβερνητικής αντιπροσωπείας στην Κίνα, συνάντηση του Προέδρου της ALIBABA Τζακ Μα με τον κ. Τσίπρα, παρουσία και του κ. Χατζηθεοδοσίου.  

Ο κ. Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να στηρίξει την πρωτοβουλία αυτή, η οποία εντάσσεται στην μεγάλη προσπάθεια αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.