Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΣΕΤΕ: Με θετικό πρόσημο +6,5% το οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2016

ΣΕΤΕ: Με θετικό πρόσημο +6,5% το οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2016

ΣΕΤΕ: Με θετικό πρόσημο +6,5% το οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2016Με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στα βασικότερα αεροδρόμια της χώρας, το οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2016 έκλεισε με θετικό πρόσημο +6,5% ή περίπου +753.000 αφίξεις, στο σύνολο της χώρας. Παράλληλα, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων των οδικών αφίξεων στις βασικότερες πύλες εισόδου της χώρας, το πρώτο οκτάμηνο του 2016 έκλεισε με πτώση -3,8% ή περίπου -322.000 αφίξεις, σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2015.
 
Κατά τον μήνα Αύγουστο 2016, η Κρήτη, το Ιόνιο και οι Κυκλάδες υποστήριξαν δυναμικά το σύνολο των διεθνών αεροπορικών αφίξεων της χώρας με +10,7%, +11% και +10,6% αντίστοιχα, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2015. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη εμφάνισαν θετικό πρόσημο +6,4% και +7,1% αντίστοιχα, ενώ η Κως, η Σάμος και η Μυτιλήνη κινούνται με αρνητικό πρόσημο -15,1%, -26,1% και -59,5% αντίστοιχα. Όσον αφορά στις οδικές αφίξεις, κατά τον μήνα Αύγουστο 2016, το τριεθνές σημείο εισόδου, η ΠΓΔΜ και η Τουρκία σημείωσαν αύξηση +16,5%, +2,8%, +2,1% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, η Αλβανία  και η Βουλγαρία κατέγραψαν μείωση – 2,5% και -15,4%, αντίστοιχα.
 
Η ισχυροποίηση του ρεύματος “last minute” κατά τον μήνα Αύγουστο, ενισχύει τις πιθανότητες επίτευξης του στόχου αφίξεων που έχει θέσει ο ΣΕΤΕ από την αρχή του χρόνου για αύξηση +6%, σε σχέση με το 2015, όμως συνεχίζει να παρουσιάζεται ως εξαιρετικά δύσκολη η επίτευξη του στόχου αντίστοιχης αύξησης των εσόδων. Η ανακοίνωση των στοιχείων εσόδων επταμήνου, που αναμένεται από την Τράπεζα της Ελλάδος στο τέλος Σεπτεμβρίου, θα δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά στο σύνολο του έτους.
 
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η όποια θετική ή αρνητική διακύμανση στα έσοδα του τομέα, δεν θα αντικατροπτίζει την εικόνα στα αποτελέσματα των τουριστικών επιχειρήσεων, αφού με την ισχύουσα υπερφορολόγηση, είναι δεδομένο ότι η πλειονότητα θα καταγράψει ζημιές.
 
Επαναλαμβάνουμε το γεγονός ότι η συνεχιζόμενη καθυστέρηση από την πλευρά της Πολιτείας στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων του ελληνικού τουρισμού, όπως η οριστική και συστηματική διαχείριση του μεταναστευτικού / προσφυγικού ζητήματος καθώς και η ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού σχεδίου, συμβάλλει ανασταλτικά στην εικόνα της χώρας, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων και άρα στην περαιτέρω άνοδο των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού.

Save

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.