Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σήμερα η συνεδρίαση του ΕΛΚ της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ

Σήμερα η συνεδρίαση του ΕΛΚ της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ

160916-%ce%b5%ce%bb%ce%ba1-copyΜε την εισαγωγική τοποθέτηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. Michael Shneider ξεκίνησε στις 9:45 π.μ. η συνεδρίαση του ΕΛΚ της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, που διεξάγεται σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσία άνω των 80 μελών του ΕΛΚ της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ, του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Shneider, σημείωσε ότι η κρίση του προσφυγικού ζητήματος δεν ξεκίνησε πέρσι για την Ελλάδα. Αποτελεί ζήτημα χρόνων, το οποίο πλέον έχει επιπτώσεις και για την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, τις χώρες υποδοχής και εγκατάστασης των προσφύγων και των μεταναστών. «Βασικός στόχος της σημερινής συνεδρίασης του Ε.Λ.Κ. είναι να εξευρεθούν εξειδικευμένες λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να βοηθηθούν οι τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ροές προσφύγων».
Όπως επισήμανε, «η κρίση του προσφυγικού έχει λάβει άνευ προηγουμένου διαστάσεις για την Ευρώπη. Ως εκ τούτου, καλούμαστε να δώσουμε κοινές ευρωπαϊκές απαντήσεις και λύσεις. Αν δεν υπήρχε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έπρεπε να την εφεύρουμε», κατέληξε ο κ. Shneider.
Ο κ. Shneider δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό ατόμων στον ακροατήριο, προερχόμενο από το χώρο της πολιτικής τόσο της Ελλάδας όσο και άλλων χωρών της Ε.Ε., ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την πρωτοβουλία του να γίνει η συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.