Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Προσκυνηματική περιήγηση στην ανατολική Χαλκιδική για Κύπριους εκπρόσωπους τουριστικών γραφείων

Προσκυνηματική περιήγηση στην ανατολική Χαλκιδική για Κύπριους εκπρόσωπους τουριστικών γραφείων

pro-athofullsizerender-copyΚύπριοι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και αναπτυξιακών φορέων φιλοξενήθηκαν για τέσσερις ολόκληρες ημέρες στην προαθωνική χερσόνησο, πραγματοποιώντας θεματική εκπαιδευτική επίσκεψη και ακολουθώντας τμήματα των χαρτογραφημένων προσκυνηματικών περιηγήσεων της περιοχής.

Οι κλαδικοί επαγγελματίες επισκέφθηκαν προσκυνηματικά μνημεία της Αρναίας, του Παλαιοχωρίου, της Στρατονίκης, της Ιερισσού και της Ουρανούπολης, ενώ ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους στα Στάγειρα και στην Ολυμπιάδα, αποκτώντας πραγματικές τουριστικές εμπειρίες.

Η επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στοχευμένης συνεργασίας του Οργανισμού με αντίστοιχους φορείς της Κύπρου,  αποτέλεσε μέρος του ετήσιου στρατηγικού σχεδιασμού του φορέα, ο οποίος – ακολουθώντας άκρως επαγγελματική μεθοδολογία – τίμησε μέσω του KOUZINA 2016 τη μεγαλόνησο, αποσκοπώντας στο ουσιαστικό άνοιγμα της κυπριακής τουριστικής αγοράς.

Οι δε τοπικές προσκυνηματικές περιηγήσεις , οι οποίες το τρέχον έτος προωθήθηκαν με εξαιρετικά ελπιδοφόρα αποτελέσματα στη Ρωσία και το Λίβανο, παρουσιάσθηκαν πλέον και σε επαγγελματίες της Κύπρου, δεδομένου ότι η γειτνίαση της περιοχής με το Άγιον Όρος αποτελεί για τους Κύπριους επισκέπτες λόγο προσέλκυσης αλλά και καθιέρωσης της γύρω περιοχής ως προσκυνηματικού προορισμού πολλών συνδυαστικών επιλογών.
Οι συμμετέχοντες, που – αποκτώντας την ιδιαίτερη εμπειρία – ήρθαν σε επαφή με τοπικούς επαγγελματίες, προέβησαν σε αρχικές συμφωνίες, οι οποίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποτελέσουν μέρος των θεματικών τουριστικών προγραμμάτων κυπριακών γραφείων και να διοχετεύσουν την περιοχή με Κύπριους προσκυνητές και πολιτιστικούς ταξιδευτές.

Επόμενος «κυπριακός» προωθητικός σταθμός για την ανατολική Χαλκιδική είναι η συμμετοχή του Οργανισμού αλλά και τοπικών κοινωνικών φορέων / επιχειρήσεων στο «Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Λάρνακας στις αρχές Οκτώβρη. Πρόκειται για μαζική «προαθωνική επαγγελματική αποστολή», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Χαλκιδικής και αναμένεται να προβάλει το έργο και το λόγο της περιοχής σε ολόκληρη την Κύπρο.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.