Αρχική Αθλητικά Ο ημιμαραθώνιος Poseidon Challenge στη «σκιά» του Ναού του Ποσειδώνα

Ο ημιμαραθώνιος Poseidon Challenge στη «σκιά» του Ναού του Ποσειδώνα

%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b8%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%bf%cf%82-poseidon-challenge_1-copy  Πρόκειται για τον 1ο Αγώνα Δρόμου «Poseidon Challenge», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου στο νοτιότερο άκρο της Αττικής, το Σούνιο.

%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b8%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%bf%cf%82-poseidon-challenge_3Ο 1ος Αγώνας Δρόμου «Poseidon Challenge», διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Λαυρεωτικής, του www.visitgreece.gr, του Κέντρου Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Αθλητικού Συλλόγου Ποσειδώνας Λαυρεωτικής και Μεσογαίας.

Ένα νέο ημιμαραθώνιο που έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα, όχι μόνο της Αττικής αλλά ολόκληρης της Ελλάδας σε μία μοναδικής ομορφιάς διαδρομή, όπου η αρχαία ιστορία συναντά τον πλούτο της φύσης, το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και τον ηλιόλουστο ουρανό του Σουνίου.
    Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες 21,1 χιλιομέτρων (ημιμαραθώνιος με πιστοποίηση ΑIMS), 10 χιλιομέτρων και το Fun Run 2 χιλιομέτρων, με το μεγαλύτερο μέρος των διαδρομών να ακολουθεί την παραλιακή οδό και να προσφέρει υπέροχη θέα στον Ναό του Ποσειδώνα και τη θάλασσα. Ο Ημιμαραθώνιος «Poseidon Challenge» θα ενώσει δυο σπουδαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, τον Αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα και το Αρχαίο Θέατρο του Θορικού, το αρχαιότερο θέατρο στον ελλαδικό χώρο.
Εκτός από τον δρομικό-αγωνιστικό χαρακτήρα, θα υπάρξουν πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις την παραμονή του γεγονότος, την ημέρα του αγώνα καθώς και δυνατότητα συμμετοχής σε άλλες δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή με προνόμια (υποβρύχιες δραστηριότητες, ξεναγήσεις σε σπηλιές, επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους).
Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος δήλωσε ότι η νέα διοίκηση της Περιφέρειας στα δύο πρώτα χρόνια της θητείας της, στηρίζει τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην πολιτιστική και αθλητική αναβάθμιση της περιοχής και υλοποιεί σχετικά προγράμματα σε συνεργασία με τους δήμους και πολιτιστικούς – αθλητικούς φορείς όλης της Αττικής. Για τον λόγο αυτό έθεσε υπό την αιγίδα της και αυτή την πρωτοβουλία με την ελπίδα να γίνει θεσμός για την Ανατολική Αττική.

Οι Ολυμπιονίκες τρέχουν στο Σούνιο
Η είδηση αυτή φέρνει στο μυαλό μας μνήμες υπερηφάνειας και συγκίνησης από τις πρόσφατες επιτυχίες αλλά και τις στιγμές των Ελλήνων αγαπημένων αθλητών από τους άθλους τους στο παρελθόν. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.