Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τον θρυλικό “Μουντζούρη” του Πηλίου παρουσιάζει στη ΔΕΘ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τον θρυλικό “Μουντζούρη” του Πηλίου παρουσιάζει στη ΔΕΘ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

τραινο-πηλιουΗ ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχει στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο 3 του εκθεσιακού κέντρου στον οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά και ο θρυλικός “Μουντζούρης” του Πηλίου, με σκοπό το κοινό να γνωρίσει το παρελθόν και το μέλλον των οχημάτων των δημοσίων μέσων μεταφοράς.

Έτσι οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα, να δουν και να θαυμάσουν από κοντά, στο χώρο του περιπτέρου, την παλιά μηχανή του τραίνου που παλαιότερα διένυε την απόσταση Βόλος – Μηλιές, πάνω στην ιστορική γραμμή, της οποίας η κατασκευή άρχισε το 1892, με πρώτο το κομμάτι μέχρι τα Λεχώνια, για να παραδοθεί τελικά το 1896. Το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι τις Μηλιές κατασκευάστηκε στη συνέχεια, για να τεθεί σε λειτουργία το 1903.

Η μηχανή είναι μήκους 7,5 μέτρων, βάρους 23 τόνων και ύψους 3,5 μέτρων.

Η μουσειακή ατμήλατος μεταφέρθηκε στη ΔΕΘ με πρωτοβουλία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνεργασία με τον ΟΣΕ, όπου και θα παραμείνει καθ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.