Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξεκινά σήμερα 30 Σεπτεμβρίου το Διεθνές Συνέδριο «100 Years Kea’s Shipwrecks 1916...

Ξεκινά σήμερα 30 Σεπτεμβρίου το Διεθνές Συνέδριο «100 Years Kea’s Shipwrecks 1916 – 2016» στη Τζιά

Δημος_ΚεαςΣτόχος, είναι να τονιστεί η σημασία των ιστορικών γεγονότων του 1916 και να αναδειχθεί η Κέα ως ένας προορισμός μοναδικού καταδυτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Κέας και του Συλλόγου Φίλων Κέας με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη βύθιση δύο εκ των σημαντικότερων πλοίων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, του S/S Burdigala και του HMHS Britannic.

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου στις 30 Σεπτεμβρίου, πλαισιώνεται από ποικίλες Θαλάσσιες Εκδηλώσεις συμβολικού χαρακτήρα, έναν φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν στα δύο αυτά ναυάγια.

Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου (1η Οκτωβρίου) είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στη μνήμη του Carl Spencer, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους δύτες. Την εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου θα απευθύνει η Αγγελική Σίμωσι, προϊσταμένη στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφερόμενη στη δημιουργία ενός υποθαλάσσιου Μουσείου γύρω από τα ναυάγια της Κέας.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών του Συνεδρίου είναι οι Leigh Bishop και Richie Kohler, που θα παρουσιάσουν μια άλλη πτυχή των καταδυτικών αποστολών στο HMHS Britannic, όπως και ο εγγονός της διασωθείσης νοσοκόμας Sheila Macbeth-Mitchell, Jonathan Mitchell σε μια γεμάτη συναίσθημα και πρωτογενείς αναμνήσεις από τις στιγμές του ναυαγίου.

Πρόκειται συνολικά για μία διοργάνωση με μοναδικό περιεχόμενο. Θα λειτουργήσει και μια έκθεση με memorabilia και σπάνιες φωτογραφίες.

Δείτε Αναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις του συνεδρίου και το πρόγραμμα εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.