Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η FedHATTA στηρίζει τον πολιτισμό και γιορτάζει μαζί με την Unesco Πειραιώς...

Η FedHATTA στηρίζει τον πολιτισμό και γιορτάζει μαζί με την Unesco Πειραιώς και Νήσων στο Βεάκειο

FedHATTA_logoΤην μοναδική πρωτοβουλία της Unesco Πειραιώς και Νήσων στηρίζει η Ομοσπονδία FedHATTA, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». Η συναυλία συμφωνικής και χορωδιακής μουσικής θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, στο Βεάκειο Θέατρο, γιορτάζοντας την επέτειο του Αριστοτελικού Έτους, αλλά και διεκδικώντας τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Δύο ημέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η Ομοσπονδία εκτιμά ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσει κάποιος την Ελλάδα.

Η συναυλία θα δοθεί στις 21.00 μ.μ., και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η “Ωδή στους Έλληνες” έχει δημιουργηθεί αμιγώς από τον Γάλλο (Ελληνικής Καταγωγής) Μουσικοσυνθέτη Zorzes Katris. Μουσική Εκτέλεση Athens Chamber Orchestra σε διεύθυνση του Αρχιμουσικού και Συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη, υπό τη Συνοδεία της Μικτής Χορωδίας ΟΤΕ Αθηνών, σε Μουσική Διδασκαλία Δημήτρη Μπουζάνη. Solists Μανταλένα Πυλαρινού (Soprano) και Χαρά Καλατζίδου (Mezzo Soprano). Ποίηση: Ησίοδου Θεογονία (αρχαία Ελληνικά και Νέα) Γιάννης Νικολαΐδης, Γιώργος Χρήστου.
Την έναρξη της συναυλίας θα κηρύξει το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης

Την αφήγηση των κειμένων κάνει ο Αλέξης Κωστάλας ενώ η παρουσίαση θα γίνει από την Μπάγια Αντωνοπούλου.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.