Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Aνοίγει πανιά η Αegean Regatta με 74 σκάφη

Aνοίγει πανιά η Αegean Regatta με 74 σκάφη

aegean-regatta Για 15η φορά η Αegean Regatta, ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

logo2016Η αυλαία των αγώνων ανοίγει το Σάββατο 20 Αυγούστου, στο Porto Carras Grand Resort με τη συγκέντρωση των κυβερνητών (20:00) και την Τελετή Έναρξης (21:00).

Το πρωί της Κυριακής στις 10:00, τα σκάφη θα ανοίξουν πανιά για τη Μύρινα της Λήμνου και το πρώτο σκέλος του αγώνα απόστασης 65 ναυτικών μιλίων. Στην Aegean Regatta 2016 έχουν δηλώσει συμμετοχή 74 σκάφη από εννέα χώρες, αποδεικνύοντας για μία ακόμα χρονιά την αγάπη και την εμπιστοσύνη των ιστιοπλόων στον αγώνα.

Στο μήνυμα του ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδςη αναφέρει: «Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την φετινή διοργάνωση της Aegean Regatta 2016, έναν κορυφαίο ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θάλασσας, μιά διεθνή διοργάνωση που αποτελεί πλέον θεσμό στα ναυταθλητικά δρώμενα της χώρας.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ξεκίνησε από το 2001 (ως Υπουργείο Αιγαίου) να διοργανώνει αυτούς τους αγώνες σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά, σε πείσμα των καιρών, να στηρίζει αυτόν τον θεσμό, που έχει αποδείξει άλλωστε όχι μόνο ότι αντέχει στον χρόνο, αλλά και ότι συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των νησιών μας αφού αποτελεί πόλο έλξης για ομάδες αλλά και λάτρεις της ιστιοπλοΐας από όλο τον κόσμο.

Η Aegean Regatta έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, από το 2001 που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα, να τονώσει τα ακριτικά νησιά μας, να φέρει σε επαφή ιστιοπλόους από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, αλλά και να δώσει την δυνατότητα σε πολλά ξένα πληρώματα να γνωρίσουν το νησιωτικό πολιτισμό.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Αegean Regatta εκτός από τους αγώνες περιλαμβάνει κι ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, για τους ιστιοπλόους, τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των νησιών.

Είμαι πεπεισμένος ότι για ακόμη μία χρονιά η Aegean Regatta θα επιβεβαιώσει την πολιτισμική αξία του θεσμού, ενός θεσμού διεθνούς εμβέλειας, που αποτελεί πόλο έλξης για την ανάπτυξη τουρισμού ειδικού ενδιαφέροντος στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες!»

Μέγας χορηγός στη Ρεγκάτα του Αιγαίου, είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που θα συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για τρίτη συνεχόμενη φορά, αποδεικνύοντας τη στήριξη της, στο ναυταθλητισμό και στους κατοίκους του Αιγαίου. Χορηγοί είναι επίσης, το Porto Carras Grand Resort, h Setup και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Συντονιστής όμιλος της Aegean Regatta 2016 είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, και Ι.Ο.Χίου.

Δείτε το πρόγραμμα του Αγώνα εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.