Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η έκθεση Ψηφιδωτή Οδύσσεια

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η έκθεση Ψηφιδωτή Οδύσσεια

Τα εγκαίνια της Έκθεσης Ψηφιδωτή Οδύσσεια θα γίνουν τη Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00

Kate Rattray - The Whirlwind That Takes Me ThereΗ Ψηφιδωτή Οδύσσεια είναι μια έκθεση που ξεκίνησε από το Λονδίνο και εξελίχτηκε σε ένα Ελληνο-Βρετανικό φεστιβάλ ψηφιδωτού έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να μας δείξει πώς αυτή η τόσο παλιά τέχνη εξελίσσεται για να συναντήσει την εποχή της.

Artemis Klitsi -Safe in Lesvos, the  land  of the PhaeaciansΓιατί δεν είναι μόνο η πέτρα που γίνεται ψηφίδα ή τα αρχέγονα υλικά, όπως ο πηλός, το μάρμαρο, ο χρυσός. Ψηφίδες μπορεί να φτιάξει ο ψηφοθέτης με τεχνολογία τρισδιάστατων μικρο-εικόνων, με συνθετικά υλικά, με σκραπ μετάλλων, με τυχαία υλικά, ακόμα και με στίχους ραψωδιών.

Eftychia Finou -Charybdis (rotating mosaic) Εμπνευσμένοι από τη μεγάλη περιπέτεια της Οδύσσειας 11 Έλληνες και Βρετανοί καλλιτέχνες αναγνωρισμένοι διεθνώς παρουσιάζουν 55 έργα και μαζί με αυτά τη δική τους ερμηνεία για το οικουμενικό αυτό θέμα. Μια Οδύσσεια υλικών και ιδεών που μπορεί να είναι pop, αφηρημένη, πολιτική, κλασική η προσωπική γίνεται ταξίδι της ψυχής, το δράμα ενός πρόσφυγα, ένα καράβι, ο δακτυλικός εξάμετρος, ένα υφαντό, ένα κόκκινο χαλί, ένα μήνυμα, ένα τραγούδι.
Kate Rattray - The enchanterΑυτή η τρισδιάστατη πραγματικότητα που δεν είναι ούτε ζωγραφική, ούτε γλυπτική αλλά μια καλλιτεχνική σύνθεση πολλών πραγμάτων και προϋποθέτει χρόνια και μήνες και μέρες απόλυτης αφοσίωσης και υπομονής για να φτάσει ως εμάς, είναι η Ψηφιδωτή Οδύσσεια που ένωσε δυο χώρες και τους καλλιτέχνες-ψηφοθέτες τους σε ένα κοινό σκοπό.   

Vasso Spanou The Red Rug (bent)Οι καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στην έκθεση είναι οι:
Dugald MacInnes, Nathalie Vin, Ιωάννης Τουλιάτος, Kate Rattray, Αλέξανδρος Μπασαντής, Λύδια Παπαδοπούλου, Arianna Puntin, Άρτεμις Κλίτση, Βάσω Σπανού, Ευτυχία Φίνου και η Aliyahgator στην οποία οφείλεται η ιδέα της έκθεσης.
Arianna Puntin - MeteoraΗ έκθεση παρουσιάστηκε στο Λονδίνο (Hellenic Center) και μετά την Αθήνα μετακομίζει στη Μύκονο (Δημοτική Πινακοθήκη από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου)

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Εκθεσιακός χώρος 1ου και 2ου ορόφου
Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Κυρ, 18:00-22:00

Για να πληροφορηθείτε περισσότερα για τους ψηφοθέτες επισκεφτείτε τον ιστότοπο  http://mosaic-odysseys.weebly.com/about-the-artists.html

Υποστηρικτές της έκθεσης: AIMC, ART FINDER, BAAM, The Hellenic Center, Eλληνικός Σύλλογος Ψηφιδωτού, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ, Κέντρο Ψηφιδωτού «ΨΗΦΙΔΩΝ Γνώσις», KΑΤΩΓΙ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ, AEGEAN FIRST COMPANY AFCO.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.