Αρχική Αεροπορικά Νέα Σπίρτζης: Για εμάς τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση

Σπίρτζης: Για εμάς τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση

ΓΣπιρτζης-Πάροςια εμάς τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανένα υπουργό, περιφερειάρχη ή δήμαρχο. Ανήκουν στους πολίτες που τα πληρώνουν και που τα χρησιμοποιούν.


Εμείς κρινόμαστε για την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα, τη νομιμότητα και το κόστος των έργων  που πληρώνουν οι πολίτες. Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το έργο από τη φάση που το παραλάβαμε. Υπήρχε ένας αεροδιάδρομος,  χωρίς υποδομές και χωρίς δίκτυα. Ένα νησί και μια κοινωνία που σύσσωμη για χρόνια ζητούσε την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του έργου. Οι προτεινόμενες λύσεις που υπήρχαν τότε, ήταν να γίνουν πρόχειρες κατασκευές, λυόμενες, για να μπορέσει να λειτουργήσει το αεροδρόμιο. Δε συμφωνήσαμε με αυτές τις λύσεις. Δεν υπήρχαν χρήματα για το έργο και σπαταλούσαμε 47 εκατομμύρια τον χρόνο, σε  άγονες, αλλά και σε γόνιμες γραμμές των αερομεταφορών.
Τα 4 με 4,5 από αυτά τα εκατομμύρια δίνονταν στην άγονη γραμμή Αθήνα – Πάρος. Στη διαπραγμάτευση για την εξάμηνη παράταση της σύμβασης για τις άγονες γραμμές, ζητήσαμε τη συνδρομή της Olympic Air για την κατασκευή του κτιρίου και των υποδομών, προκειμένου να λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο. Kαι προφανώς η τοπική κοινωνία με την Αναπτυξιακή που είχε κάνει, πίεζε συνεχώς για την ολοκλήρωση του έργου.
Καταλαβαίνουμε γιατί με τόση ένταση, κάποιοι από την αντιπολίτευση, λασπολογούν και για την τελετή των εγκαινίων και για το αεροδρόμιο. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Δεν ανήκει στον πολιτικό πολιτισμό μας.
Είναι όμως άξιο να πούμε, πως από τα 47 εκατομμύρια ευρώ που δίναμε στις άγονες γραμμές, με το νέο διαγωνισμό πέφτουν κάτω από τα 10 και με αυτά τα 37 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε για παροχές στη νησιωτική Ελλάδα, σε έργα, που θα συμπληρώσουν τις υποδομές και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες της Πάρου, που έχουν συνδράμει με τη στάση τους και τις δωρεές τους, μικρές ή μεγάλες, από 1 ευρώ, μέχρι χιλιάδες ευρώ, στην κατασκευή του αεροδρομίου και στην ολοκλήρωση του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω διαχρονικά τους δημάρχους, τους υπουργούς και τα στελέχη της πολιτείας, που συνέβαλαν για την ολοκλήρωση του αεροδρομίου και να τους αναφέρω: τους δημάρχους Κώστα Αργουζή, που ήταν και ο θεμελιωτής του νέου αεροδρομίου, το Γιάννη Ραγκούση, τον Χρήστο Βλαχογιάννη και τον σημερινό δήμαρχο. Να τιμήσουμε επίσης για την συνεισφορά τους, τους υπουργούς, τον κύριο Αλογοσκούφη και την κυρία Παπαζώη και το βουλευτή Λεβογιάννη. Να ευχαριστήσουμε επίσης τα στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), τα στελέχη του Υπουργείου, τους συναδέλφους μηχανικούς που συνέβαλαν και για την κατασκευή και για την ολοκλήρωση του έργου.
Είναι μια μέρα χαράς για τους πολίτες της Πάρου και των Κυκλάδων και της χώρας. Είναι υπόδειγμα, ένα έργο, που έγινε, σε καιρό κρίσης, χωρίς να υπάρχουν χρήματα, απ’ την τοπική κοινωνία και μια εταιρεία, που κλήθηκε πραγματικά να συμβάλλει στην ολοκλήρωση του. Είναι ένα υπόδειγμα και ένα παράδειγμα  για τις μελλοντικές κυβερνήσεις, για να κινητοποιήσουν και να ζητούν απ’ τους πολίτες τη συνδρομή τους και από τις εταιρείες, για την ολοκλήρωση αναπτυξιακών και κοινωνικών έργων υποδομής, όταν περνάμε σε τέτοιες εποχές.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Olympic Air που είναι ο βασικός δωρητής των κτιριακών υποδομών και των έργων υποδομής  ολοκλήρωσης

Save

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.