Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οι κρατήσεις της «τελευταίας στιγμής» (last minute) έδωσαν σημαντική ώθηση στην πορεία...

Οι κρατήσεις της «τελευταίας στιγμής» (last minute) έδωσαν σημαντική ώθηση στην πορεία των διεθνών αεροπορικών αφίξεων

Αύξηση 1,6% στις τουριστικές αφίξεις στο 7μηνο

summer_holidaysΟι κρατήσεις της «τελευταίας στιγμής» (last minute) έδωσαν σημαντική ώθηση στην πορεία των διεθνών αεροπορικών αφίξεων τον Ιούλιο, ενώ και οι οδικές αφίξεις κινήθηκαν ανοδικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

statistics-jul-16Σε επίπεδο επταμήνου (Ιανουάριος – Ιούλιος), οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις έκλεισαν με θετικό πρόσημο +6,4% ή περίπου +556.000 αφίξεις, στο σύνολο της χώρας και έφθασαν συνολικά στα 9,2 εκατομμύρια.

Συνολικά οι οδικές αφίξεις ανήλθαν στα 6,1 εκατ. με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των τουριστικών αφίξεων όσον αφορά στους πρώτους επτά μήνες του 2016 να ανέλθουν συνολικά στα 15,28 εκατομμύρια.

Σε επίπεδο επταμήνου παρατηρείται μία αύξηση των αφίξεων της τάξεως του 1,6% περίπου σε σχέση με πέρσι με τον ΣΕΤΕ να επισημαίνει ότι η ισχυροποίηση του ρεύματος «last minute», δημιουργεί προϋποθέσεις επίτευξης του στόχου που έχει θέσει ο σύνδεσμος από την αρχή του χρόνου για αύξηση των αφίξεων +6%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.