Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ιούλιος 2016: Μειωμένες οι τιμές σε Μύκονο και Σαντορίνη

Ιούλιος 2016: Μειωμένες οι τιμές σε Μύκονο και Σαντορίνη

santoriniΣτη μηνιαία έρευνα tHPI της trivago, σχετικά με την πορεία που χάραξαν οι τιμές για τον Ιούλιο του 2016 παρατηρήθηκαν ενδιαφέρουσες μεταβολές σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. Πόσο θα κοστίσει η διανυκτέρευση σε όσους ταξιδέψουν τον τρέχοντα μήνα; Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για τον μήνα Ιούλιο 2016.

Σε επίπεδο χώρας

image001 

Οι μέσες τιμές και η πορεία τους σε ετήσια και μηνιαία βάση

Αναλύοντας τη μεταβολή που συντελέστηκε στις ξενοδοχειακές τιμές μηνιαίως, αλλά και ετησίως, τα ξενοδοχεία της Ελλάδας φαίνεται να είχαν αρκετά μεγάλη αλλαγή σε επίπεδο μήνα, αλλά μικρότερη αύξηση ετησίως, της τάξεως του 8,3 τοις εκατό. Αρκετά μεγαλύτερη αύξηση φαίνεται να έχουν πραγματοποιήσει στις τιμές τους τα ξενοδοχεία της Κροατίας, τα οποία είναι ακριβότερα κατά 34,6 τοις εκατό συγκριτικά με τον Ιούνιο και κατά 10,8 τοις εκατό βάσει του περσινού Ιουλίου. Οικονομικότερα, ωστόσο, παρουσιάζονται για τον τρέχοντα μήνα τα ξενοδοχεία της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου οι τιμές μειώθηκαν σημαντικά τόσο μηνιαίως, όσο και ετησίως.

Η πορεία των ξενοδοχειακών τιμών σε επίπεδο πόλεων

image002

Οι μέσες τιμές για 15 από τις μεγαλύτερες πόλεις

Αναλύοντας σε μεγαλύτερο βάθος τις τιμές ανά χώρα, οι σημαντικότερες μεταβολές παρατηρήθηκαν στις μεγάλες κυρίως πόλεις. Πιο συγκεκριμένα, οι υψηλότερες τιμές ήταν με διαφορά στο Μονακό, με μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα 424 ευρώ. Μειωμένες αρκετά σε σχέση με την περασμένη χρονιά παρουσιάζονται οι τιμές των λονδρέζικων ξενοδοχείων, τα οποία είναι κατά 12,9 τοις εκατό πιο φθηνά κατά τον φετινό Ιούλιο. Αντίστοιχη μείωση φαίνεται να έχει συντελεστεί και στα ξενοδοχεία της Αθήνας, τα οποία διαμόρφωσαν τη μέση τιμή τους στα 101 ευρώ, 10,6 τοις εκατό χαμηλότερα από πέρυσι. Πιο οικονομικά προσιτά είναι και τα ξενοδοχεία στο Παρίσι, τα οποία παρουσιάζονται με μηνιαία πτώση της τάξεως του 27,1 τοις εκατό και ετήσια 6,2.

Οι ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών

image003

Οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για τον μήνα Ιούλιο
 
Με την τουριστική σεζόν να βρίσκεται χρονικά σχεδόν στη μέση της, η διαμονή στα ελληνικά ξενοδοχεία απασχολεί όλο και περισσότερους από αυτούς που έχουν σκοπό να ταξιδέψουν άμεσα ανά την Ελλάδα. Αξιοσημείωτη μεταβολή αποτελεί αναμφισβήτητα η μείωση των τιμών σε σχέση με πέρυσι τόσο στη Σαντορίνη, όσο και στη Μύκονο. Στα δύο αυτά νησιά η μέση ξενοδοχειακή τιμή ανέρχεται στα 259 ευρώ ανά διανυκτέρευση, για όσους επισκεφθούν τη Σαντορίνη και 335 ευρώ, για όσους προτιμήσουν τη Μύκονο. Οι συγκεκριμένες τιμές είναι χαμηλότερες συγκριτικά με πέρυσι κατά 1,5 και 5,9 τοις εκατό, αντίστοιχα. Σε αρκετά οικονομικότερο πλαίσιο κινούνται οι τιμές στο Ιόνιο, όπου τα ξενοδοχεία κατά μέσο όρο διατηρούν τις τιμές τους σε διψήφιο αριθμό.
 
*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.
 

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 80 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από περισσότερα από 200 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.