Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διαφωνούν για την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, περιφέρεια,...

Διαφωνούν για την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, περιφέρεια, δήμοι και κάτοικοι

φιλιππουΤην αντίθεσή τους στην απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους της Βαρυμπόμπης και του Άγιου Στέφανου, η οποία αναμένεται να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες και τους εργαζόμενους στην περιοχή και κάλεσαν τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου να δεσμευθεί για ανάκληση της παραπάνω απόφασης, εξέφρασαν, όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη.

Συγκεκριμένα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου με θέμα «Σταθμοί πλευρικών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης» παρουσία των Δημάρχων Διονύσου Διονύση Ζαμάνη και Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, των Περιφερειακών συμβούλων Ανατολικής Αττικής Ιωάννας Στεργίου και Στέλιου Κοροβέση, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιώργου Δέδε, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς, εκπροσώπων φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής και πολλών κατοίκων.

Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου, μετέφερε στους παραβρισκόμενους την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, η οποία δεν μπόρεσε να παραστεί στη σύσκεψη λόγω της συμμετοχής της σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που βρισκόταν σε εξέλιξη την ίδια ώρα, στα αιτήματα και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων. Άλλωστε, η Περιφέρεια Αττικής μέχρι σήμερα έχει σταθεί στο πλευρό τους σε όλες τις διαμαρτυρίες που έχουν πραγματοποιηθεί και έχει εκδώσει μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης.

Επιπλέον, ο κ. Φιλίππου δήλωσε ότι θα έπρεπε στη συγκεκριμένη σύσκεψη να παραβρίσκονταν και εκπρόσωποι του Δήμου Ωρωπού, ο οποίος ήδη υφίσταται τα αποτελέσματα της τοποθέτησης διοδίων και μάλιστα πολλοί κάτοικοι αλλά και παράγοντες του δήμου έχουν υποστεί διώξεις για τον αγώνα τους κατά των διοδίων.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα που θα τάσσεται κατά της τοποθέτησης διοδίων και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Αττικής, ειδικά μετά τη διαφαινόμενη πρόθεση εγκατάστασης διοδίων προς την περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής λόγω της προτεινόμενης επέκτασης της Αττικής Οδού μέχρι το Λαύριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.