Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Fed Hatta: Καλούμε όλους τους αρμόδιους να εξασφαλίσουν τις συνθήκες για την...

Fed Hatta: Καλούμε όλους τους αρμόδιους να εξασφαλίσουν τις συνθήκες για την απρόσκοπτη ροή τουριστών

FedHATTA_logoΗ FedHatta με “Ανοιχτή επιστολή” και θέμα ΄Tο κάστρο του Τουρισμού δεν πρέπει να πέσει εκ των έσω’ καλεί “όλες τις πλευρές να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συνέχισης του διαλόγου για την επίλυση των διαφορών” καθώς και “όλους  τους αρμόδιους να εξασφαλίσουν τις συνθήκες για την απρόσκοπτη ροή τουριστών αντιλαμβανόμενοι το κοινό συμφέρον και τα οφέλη για τη χώρα”.

“Καμία συνδικαλιστική διεκδίκηση από τη δεσπόζουσα θέση της παράλυσης των αφίξεων και αναχωρήσεων των ταξιδιωτών από και προς τη χώρα μας, δεν πρέπει να επηρεάζει  την εύρυθμη λειτουργία του τουρισμού μας, να δημιουργεί αρνητική εικόνα για τον προορισμό Ελλάδα και να διακινδυνεύει την τελευταία οικονομική ανάσα της ελληνικής οικονομίας και των εμπλεκόμενων επαγγελματικών κλάδων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας” τονίζει.

Δείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Tο κάστρο του Τουρισμού δεν πρέπει να πέσει εκ των έσω
                                    Αθήνα, 15 Ιουνίου  2016
 
Μετά από τα λιμάνια και την κρουαζιέρα, άλλος ένας τομέας ιδιαίτερα σημαντικός, αναμένεται να πληγεί, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί .
 
Με Δελτίο Τύπου η ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) ανακοινώνει πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα 20 έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου, κινητοποίηση που θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα αεροδρόμια της χώρας καθώς θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις ίσως και ακυρώσεις πτήσεων.
 
Κανείς δεν δικαιούται να εγκαταλείπει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, των επιχειρημάτων, της τεκμηρίωσης και της εξεύρεσης λύσεων και να προβαίνει σε κινητοποιήσεις που προκαλούν σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους προβλήματα διεκπεραίωσης του έργου τους και ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία της χώρας.
 
Καμία συνδικαλιστική διεκδίκηση από τη δεσπόζουσα θέση της παράλυσης των αφίξεων και αναχωρήσεων των ταξιδιωτών από και προς τη χώρα μας, δεν πρέπει να επηρεάζει  την εύρυθμη λειτουργία του τουρισμού μας, να δημιουργεί αρνητική εικόνα για τον προορισμό Ελλάδα και να διακινδυνεύει την τελευταία οικονομική ανάσα της ελληνικής οικονομίας και των εμπλεκόμενων επαγγελματικών κλάδων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.
 
Καλούμε όλες τις πλευρές να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συνέχισης του διαλόγου για την επίλυση των διαφορών.
 
Καλούμε όλους τους αρμόδιους να εξασφαλίσουν τις συνθήκες για την απρόσκοπτη ροή τουριστών αντιλαμβανόμενοι το κοινό συμφέρον και τα οφέλη για τη χώρα.
 
Τα μηνύματα των συνεργατών μας από τις διεθνείς αγορές είναι ανησυχητικά, οποιαδήποτε ολιγωρία στη διαχείριση της κατάστασης και με εντεινόμενες τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τις συγκοινωνίες θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για τη φετινή τουριστική περίοδο.
 
Διακινδυνεύουμε για μια ακόμη φορά,
Να προκαλέσουμε δυσλειτουργία στην εξυπηρέτηση των τουριστών
Να κλονίσουμε την εμπιστοσύνη των διεθνών τουριστικών αγορών από εσωτερικά προβλήματα.
 
Ο τουρισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο αντιπαραθέσεων.
 
Ο Πρόεδρος  Λύσανδρος Τσιλίδης
Ο Γενικός Γραμματέας   Στάθης Σκρέτας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.