Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Χριστίνα Τετράδη: Με οριακή αύξηση η εκκίνηση της φετινής τουριστικής περιόδου για...

Χριστίνα Τετράδη: Με οριακή αύξηση η εκκίνηση της φετινής τουριστικής περιόδου για τη Ζάκυνθο

Tetradi-297x300Με οριακή αύξηση η εκκίνηση της φετινής τουριστικής περιόδου για τη Ζάκυνθο, δηλώνει η Χριστίνα Τετράδη, Οικονομική Επόπτης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά.

Βάσει των αφίξεων του αεροδρομίου της Ζακύνθου, η αύξηση  καταγράφεται στο 5,11 % για τον μήνα Μάιο 2016.

Πιο αναλυτικά, βλέπουμε τα εξής:

ΕΤΟΣ ΜΑΙΟΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΜΑΙΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ
2015 387 66.826
2016 415 70.243
ΔΙΑΦΟΡΑ 28 3.417
% ΑΥΞΗΣΗ 7,24% 5,11%

Τα αποτελέσματα του Μαΐου δεν μπορούν να θεωρηθούν ενδεικτικά, γιατί η αύξηση 5% στο 10% του συνόλου των αφίξεων, δεν μπορεί να καθορίσει την εικόνα της υπόλοιπης περιόδου.

Αναλύοντας ενδεικτικά τις αγορές του εξωτερικού για το μήνα Μάιο, βλέπουμε ότι η κύρια αγορά της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζει οριακή αύξηση 3,76%.

Δυναμική εκκίνηση παρουσιάζουν οι αγορές της Γερμανίας, των Σκανδιναβικών χωρών, της Ρωσίας, της Πολωνίας και της νέας αγορά της Κίνας.

Η αύξηση των αφίξεων, όμως, δεν αντικατοπτρίζεται στα έσοδα. Η κατάσταση για το υπόλοιπο καλοκαίρι φαίνεται ιδιαίτερα απρόβλεπτη.

Η επιβολή αυξημένου ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ & ο νέος φόρος διαμονής από το 2018, υπονομεύουν ευθέως, όχι μόνο την τρέχουσα τουριστική χρονιά, αλλά και την εν γένει ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού και θα επιφέρουν καίριο πλήγμα στη βιωσιμότητα των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, οδηγώντας ένα σημαντικό ποσοστό αυτών σε πλήρη οικονομική κατάρρευση.

Η τιμή διάθεσης του τουριστικού προϊόντος είναι απόλυτα ανελαστική στο  διεθνοποιημένο τουριστικό περιβάλλον και οποιαδήποτε αύξηση στην τελική τιμή του, επηρεάζει άμεσα και αρνητικά την τουριστική ζήτηση της χώρας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.