Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στο National Geographic Museum η έκθεση “Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον...

Στο National Geographic Museum η έκθεση “Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μ. Αλέξανδρο”

apo-ton-agamemnona-ston-maleksandroΣτο National Geographic Museum στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών, εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου 2016, η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» ολοκληρώνοντας έτσι με μεγάλη επιτυχία το ταξίδι της στη Βόρεια Αμερική. Η έκθεση παρουσιάζει ένα ανθρωποκεντρικό ταξίδι στο χρόνο με θεματικό άξονα τους Έλληνες, όπως αυτοί αποκαλύπτονται με βάση τα ανασκαφικά δεδομένα και ιστορικά στοιχεία από τους προϊστορικούς μέχρι τους ελληνιστικούς χρόνους.

Μέσα από τη ματιά διάσημων μυθικών και ιστορικών προσωπικοτήτων, όπως ο Αγαμέμνονας, ο Όμηρος, ο Αισχύλος, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Δημοσθένης, ο Περικλής, ο Φίλιππος Β’ και ο Μ. Αλέξανδρος αλλά και απλών ανθρώπων, όπως ιερέων, πολεμιστών, αθλητών και πολιτών, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα ίχνη της δημοκρατίας, της Δυτικής φιλοσοφίας και των τεχνών πίσω στις ρίζες τους. Η διαχρονική αυτή παρουσίαση του ελληνικού πολιτισμού συμβάλλει στην πολιτιστική διπλωματία εμφανίζοντας το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας, τη στιγμή που η εικόνα της χώρας πλήττεται από την οικονομική κρίση. Η έκθεση που μέχρι σήμερα έχει προσελκύσει σχεδόν μισό εκατομμύριο επισκέπτες και περιλαμβάνει πάνω από 550 εκθέματα από 22 ελληνικά μουσεία, εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου 2016.

Την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσει η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, γενική συντονίστρια του όλου εγχειρήματος. Εκτός από την έκθεση, το National Geographic δημιούργησε μια τρίωρη σειρά με τίτλο «Οι Έλληνες», η οποία θα μεταδίδεται από τις 21 Ιουνίου 2016. Προγράμματα για το κοινό και δημοσιεύσεις θα πλαισιώνουν την έκθεση. Η έκθεση «Τhe Greeks: Agamemnon to Alexander the Great» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε άριστη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τα τέσσερα μουσεία του Καναδά και των ΗΠΑ, στα οποία φιλοξενήθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.