Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SEATRAC ΓΙΑ ΤΑ...

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SEATRAC ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ Ν. ΒΡΑΣΝΩΝ

160609-Vrasna2 Τη λειτουργία του πρωτοποριακού ειδικού συστήματος SEATRAC για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα σε παραλίες της Θεσσαλονίκης εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στην παραλία των Νέων Βρασνών, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, του Δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, του Προέδρου του Παραρτήματος Μακεδονίας -Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Γιώργου Αυγουστίδη και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

160609-Vrasna1«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επεκτείνει τη λειτουργία του πρωτοποριακού συστήματος SEATRAC, που επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στις παραλίες της Θεσσαλονίκης. Μετά την περσινή εγκατάσταση των πρωτοποριακών αυτών συστημάτων σε παραλίες, όπως της Ασπροβάλτας και των Νέων Επιβατών, ήρθε η σειρά της παραλίας των Νέων Βρασνών να αποκτήσει αντίστοιχο σύστημα.

Η ωριμότητα και ο πολιτισμός κάθε κοινωνίας αντανακλώνται στη θέση που κατέχουν σε αυτή, τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αποτυπώνονται στο κατά πόσο γίνεται καθημερινά πράξη η ισότιμη αντιμετώπισή τους και η έλλειψη κάθε είδους διακρίσεων. Στο κατά πόσο εξασφαλίζονται ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες πρόσβασής τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής: στην εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση, την αγορά εργασίας, τις νέες τεχνολογίες, την άθληση, τις μετακινήσεις.

Δεν είναι ευθύνη λίγων ή κάποιων, αλλά είναι ευθύνη όλων μας, να φροντίσουμε, στα μεγάλα ζητήματα, αλλά και στα μικρότερα, τα καθημερινά, να παρέχουμε τις ίδιες ευκαιρίες στους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες. Το SEATRAC αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο σχεδιασμό της Περιφέρειας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών αλλά και την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών στις παραλίες της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Οι νέοι άνθρωποι, που οραματιζόμαστε μία πιο δίκαιη κοινωνία, που σέβεται την ιδιαιτερότητα του συνανθρώπου μας, έχουμε πολλά να κάνουμε και κυρίως να φτιάξουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης, που δεν αποκλείει, αλλά παρέχει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Το SEATRAC θα τοποθετηθεί και σε άλλες οργανωμένες παραλίες της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής και πολύ θετικής ανταπόκρισης από τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, όπου τοποθετήθηκε», επισήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου.

Στη σημερινή εγκατάσταση του συστήματος στην παραλία Νέων Βρασνών πραγματοποιήθηκε επίδειξη του τρόπου χρήσης και λειτουργίας του συστήματος SEATRAC, που είναι μια καινοτόμος εφεύρεση της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών και επιτρέπει στα άτομα με αναπηρίες να εισέλθουν από την παραλία στη θάλασσα, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών.

Το σύστημα αποτελείται από μία ράμπα και ένα καροτσάκι, που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και εγκαθίσταται στην παραλία, επιτρέποντας στα άτομα με αναπηρίες να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα, με τη χρήση ενός χειριστηρίου και μετά να επιστρέψουν στην παραλία.

Το σύστημα SEATRAC απευθύνεται σε διαφορετικές περιπτώσεις χρηστών, όπως άτομα προχωρημένης ηλικίας, με σκλήρυνση κατά πλάκας, χρήστες με αναπηρία στα κάτω άκρα ή νευρομυϊκές δυστροφίες, παραπληγικούς-τετραπληγικούς, ασθενείς της νόσου του Πάρκινσον, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς ή έγκυες γυναίκες με προβλήματα ισορροπίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.