Home Αεροπορικά Νέα Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Διεθνής Εκδήλωση Αεροπορικού Τουρισμού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Διεθνής Εκδήλωση Αεροπορικού Τουρισμού

Εκδήλωση άφιξης 14ου Διεθνούς Συνεδρίου του Συλλόγου Ιδιοκτητών και Πιλότων Αεροσκαφών Cirrus (COPA)

clip_image010
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ Πέτρος Τατούλης
clip_image026
Ο κ. Φωκίων Ζαΐμης, Πρόεδρος της iForce Επικοινωνίες και συντονιστής της εκδήλωσης

   Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Διεθνής Εκδήλωση Αεροπορικού Τουρισμού που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (ΠΕΠ) στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Και Πιλότων Αεροσκαφών Cirrus (COPA) στις 26 Μαΐου 2016, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου- Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και την επιμέλεια της iForce Επικοινωνίες.

clip_image028
Ο κ. Γιώργος Τσιπριάνης, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων και το προσωπικό της iForce Επικοινωνίες ΑΕ
clip_image004
O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

    Με υποστηρικτές της εκδήλωσης τo Δήμο Καλαμάτας, το Δήμο Μεσσήνης, το Δήμο Τριφυλίας, τη φιλοξενία της 120 Π.Ε.Α. Καλαμάτας και την υποστήριξη των εθελοντών της Αερολέσχης Καλαμάτας, σαράντα ιδιωτικά αεροπλάνα τύπου CIRRUS και περισσότερα από εκατό άτομα από ολόκληρη την Ευρώπη, το Ισραήλ και την Αμερική προσγειώθηκαν για πρώτη φορά στην χώρα μας. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης, ενώ χαιρετσιμό απήυθηναν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κος Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κος Γεώργιος Τσώνης, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κος Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Διοικητής της 120 Π.Ε.Α. Σμήναρχος (Ι) κος Κωνσταντίνος Χίνης, ο Πρόεδρος του Aeroclub Flight Experience Δρ. Χρήστος Λεοντόπουλος και ο Πρόεδρος της COPA Mr Andy Niemeyer, στους οποίους και απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες. Περαιτέρω δόθησαν πλακέτες και στους κ.κ : Dr Timm Preusser COPA Ευρώπης , Mr Joseph McMillen ο οποίος κάνει το γύρο το κόσμου με ένα Cirrus SR22T, κ. Πάνο Καμμένο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κα Ελένη Κουντουρά Υπουργό Τουρισμού και κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο Γεν. Γραμματέα ΕΟΤ.

clip_image008Οι πιλότοι-επισκέπτες και όλοι οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα της Μεσσηνίας στα περίπτερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας, αλλά και να δοκιμάσουν εκλεκτά τοπικά μεσσηνιακά προιόντα (λάδι, κρασί, μέλι, σύκα, μπαλσάμικο, τυροκομικά, γλυκά κ.α.) των εταιριών AGROVIM Καλαμάτα, Kalamata Papadimitriou, ΣΥΚΙΚΗ Καλαμάτας, Οινοποιείο Τσαβολάκης, Οινομεσσηνική Α.Ε., Ποτοποιία Στεφανούρη, Ποτοποιία Χριστόπουλος (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ), Καραγγελής Γιώργος, Καρούμπαλης Α.Ε., Μ.Θ. Κοντόπουλος Ο.Ε., Μεσσηνιακή Παράδοση, Π.Β Παναγιωτόπουλος Κ Υιοι Ο.Ε., Politis Pasrty, Σύκα Καλαμάτας, Γιώργος Τσουπράκος, Οινοποιία Ψαρούλης (ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ), Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιλιατρών, Ariston, Γκόνης Γεώργιος, Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων, Lia, Μαντζούνης, Μεΐντάνης Χριστόφορος, Μπουλούλης Διονύσιος Ο.Ε., Νταραίος, Παναγιωτόπουλος Δημήτριος, Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Φωτόπουλος Ανδρέας (ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ).

clip_image006Η COPA αριθμεί περίπου τέσσερις χιλιάδες (4.000) μέλη ανά την υφήλιο και συνεργάζεται με την ελληνική αερολέσχη Flight Experience και την ΠΕΠ. Τα αεροσκάφη τύπου Cirrus θεωρούνται ίσως τα πιο τεχνολογικά προηγμένα, ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη στο κόσμο, ενώ είναι τα μόνα που διαθέτουν ως standard εξοπλισμό, βαλλιστικό αλεξίπτωτο για κάθετη προσγείωση, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Πρόκειται για το πιο πρωτοποριακό αεροπορικό σύστημα ασφάλειας που έχει ανακαλυφθεί στον αιώνα μας και που πραγματικά σώζει ζωές. Η κατασκευάστρια εταιρία αεροσκαφών με βάση τη πόλη Duluth της Minnesota της Αμερικής, τιμώντας το συνέδριο, συμμετείχε με το τελευταίο μοντέλο αεροσκάφους της, το “All-Digital SR-22Τ”, το οποίο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με μια εντυπωσιακή επίδειξη από τον Σμηναγό (Ι) Λεωνίδα Δημητρίου της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6Α ΔΑΙΔΑΛΟΣ, η οποία ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους Έλληνες και ξένους.

Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται μια τέτοια διεθνής συνάντηση στην χώρα μας γεγονός που την εισάγει στον διεθνή υψηλού επιπέδου τουριστικό-αεροπορικό χάρτη και επιπλέον, αναδεικνύει τις δυνατότητες που προσφέρει ο αεροπορικός τουρισμός για την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας. Τα οφέλη αυτής της εκδήλωσης, θα συζητηθούν αναλυτικά σε προσεχή συνδιάσκεψη των οργανωτών, ώστε να μπορούν να ποσοτικοποιηθούν και εν συνεχεία να δημοσιευτούν για να αποτελέσουν το εφαλτήριο παρόμοιων μελλοντικών διοργανώσεων στη χώρα μας.

clip_image022
Ο δήμαρχος Μεσσήνης κ Γεώργιος Τσώνης παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα
clip_image020
Ο πρόεδρος της COPA κ. Andy Niemeyer και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας
clip_image018
Ο κ. Joseph Mc Millen και ο συγκυβερνήτης του παραλαμβάνουν τιμητική πλακέτα από τον Σμήναρχο (Ι) Κωνσταντίνο Χίνη, Δ/τη της 120 ΠΕΑ
clip_image016
O κ. Andy Niemeyer, Πρόεδρος της COPA και ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας
clip_image014
Ο Σμχος (Ι) Κωνσταντίνος Χίνης, Διοικητής της 120 ΠΕΑ και ο Δρ. Χρήστος Λεοντόπουλος, Πρόεδρος Flight Experience
clip_image012
Από την τελετή εγκαινίων και την απονομή αναμνηστικών πλακετών

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.