Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ABTA: Οι δύο στους τρείς που σκοπεύουν να πάνε διακοπές έχουν ήδη...

ABTA: Οι δύο στους τρείς που σκοπεύουν να πάνε διακοπές έχουν ήδη κάνει κράτηση

Εξακολουθεί να υπάρχει κάποια διαθεσιμότητα στην Ελλάδα, αν και οι παραθεριστές καλούνται να είναι ευέλικτοι ως προς τις ημερομηνίες και τα νησιά.

ABTA-logo-1Σχεδόν τα δύο τρίτα (65%) των ανθρώπων που σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι έχουν ήδη κάνει κράτηση, και μένει ένα 35% να κάνει κράτηση, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα από ABTA – The Travel Association, με πρώτους σε δημοτικότητα τους προορισμούς της Δυτικής Μεσογείου, με αξιοσημείωτες αυξήσεις στις κρατήσεις όπως η Ισπανία (26%), η Πορτογαλία ( 29%). Ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς συμπεριλαμβάνεται και η Κύπρος (18%).

Σύμφωνα με την έρευνα της ABTA, παρατηρείται μια πτώση στην επιχείρηση στους παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς όπως η Τυνησία και η Αίγυπτο. Μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις ταξιδιωτικές συμβουλές του Foreign Office, έχει αυξηθεί η δημοτικότητα ειδικότερα στη Δυτική Μεσόγειο.

Οι παραθεριστές όσο αργούν θα δυσκολεύονται περισσότερο από το συνηθισμένο για να εξασφαλίσουν κράτηση  στον πρώτο προορισμό επιλογής τους ή τις ημερομηνίες, λέει η ΑΒΤΑ.

Εξακολουθεί να υπάρχει κάποια διαθεσιμότητα στην Ελλάδα, αν και οι παραθεριστές καλούνται να είναι ευέλικτοι ως προς τις ημερομηνίες και τα νησιά.
Οι παραθεριστές καλούνται να εξετάσουν εναλλακτικούς προορισμούς, όπως περιοχές, πόλεις και θέρετρα εντός δημοφιλείς προορισμούς, όπως οι βόρειες ακτές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και πόλεις στην ενδοχώρα.

Ο Mark Tanzer, ABTA Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε: «Βλέπουμε μια σημαντική αύξηση το καλοκαίρι κρατήσεις διακοπών στους προορισμούς της Δυτικής Μεσογείου, έτσι θα ήθελα να παροτρύνω τους παραθεριστές που αναζητούν να ταξιδέψουν, να μην καθυστερούν τη κράτησή τους. Η συμβουλή μου σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμη την κράτησή τους είναι να αναζητήσουν τη συμβουλή ενός ταξιδιωτικού γραφείου που θα τους παρέχει συμβουλές με τις καλύτερες επιλογές και τους προορισμούς εξακολουθεί να υπάρχειδιαθεσιμότητα. “

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.