Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 15th East Med Yacht Show – Η έκθεση θεσμός στο Yachting συνδέει...

15th East Med Yacht Show – Η έκθεση θεσμός στο Yachting συνδέει το όνομά της με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά

15th_East_Med_Show_79  Άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 15th EAST MED YACHT SHOW-Marina Zeas 2016, τη Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016, με μια λαμπρή εναρκτήρια εκδήλωση.  Την έκθεση εγκαινίασαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Κολλίντζας.


15th_East_Med_Show_9Ο Αντώνης ΣτελλιάτοςΠρόεδρος της  Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά για την φιλοξενία και την στήριξη όλης της διοργάνωσης, δήλωσε ότι «Στόχος μας είναι το όνομα του Πειραιά να ταυτιστεί με τα μεγαλύτερα yacht shows στον κόσμο και σε αυτή την προσπάθεια συμπορευόμαστε με τον Δήμο Πειραιά.  Θέλουμε να αναδείξουμε τις δυνατότητες που προσφέρονται στον τουριστικό κόσμο του  yachting, διότι πιστεύουμε ότι αυτή η όμορφη πόλη, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ο μεγαλύτερος σταθμός κρουαζιέρας της χώρας, μπορεί να εξελιχθεί και ως προορισμός διεθνούς βεληνεκούς για τα σκάφη αναψυχής και όχι μόνο».  

Ο Γιώργος Κολλίντζας, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών, ευχαριστώντας με την σειρά του του Δημάρχου Πειραιά, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος και τόνισε την αισιοδοξία του για το λαμπρό μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού, αλλά και την ανάγκη βελτίωσης των υπηρεσιών σε ένα περιβάλλον υψηλού ανταγωνισμού.

Ο κ. Γιάννης ΜώραληςΔήμαρχος Πειραιά, στην ομιλία του τόνισε ότι ο Πειραιάς ως το εμπορικότερο λιμάνι της χώρας, αποτέλεσε για ακόμη μια φορά το επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, για έναν τόσο σημαντικό λόγο, όπως είναι ο ελληνικός  θαλάσσιος τουρισμός και οι δυνατότητες που προσφέρει. Επίσης αναφέρθηκε στη σημασία που η Θάλασσα, η Ναυτιλία και ο Τουρισμός, έχουν ως βασικοί άξονες ανάπτυξης της πόλης του Πειραιά.

15th_East_Med_Show_7Στον χαιρετισμό του ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνεχάρη του διοργανωτές για τις συνεχείς προσπάθειες στήριξης του θαλάσσιου τουρισμού καθώς και τον Δήμαρχο Πειραιά. Αναφέρθηκε στην ιστορία του Πειραιά και τις δυσκολίες που πέρασε ανά τους αιώνες και πως ως λιμάνι αποτέλεσε και αποτελεί τον κυριότερο κόμβο ένωσης της νησιωτικής με την ηπειρωτική Ελλάδα. Τόνισε δε ότι ο Πειραιάς δικαιωματικά αποτελεί την πρωτεύουσα της νησιωτικής Ελλάδας αλλά και την ένωση με την  Ανατολική Μεσόγειο.  Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι αναγκαίο να στηριχθεί η ελληνική ναυτική επιχειρηματικότητα από όλους και αποτελεί πρόκριμα για την επίτευξη αυτή η συνεργασία όλων τόσο των φορέων όσο και των πολιτών για την αντιμετώπιση των διαρκών προκλήσεων.

Με τη σειρά της η κα Έλενα Κουντουρά, Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τους φορείς της οργάνωσης δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει την εικόνα που της αξίζει παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα στο εξωτερικό. «Ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση και είναι η δύναμη της οικονομίας αυτή τη στιγμή. Με  την εθνική τουριστική πολιτική μας επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο και αναδεικνύουμε νέους τουριστικούς προορισμούς. Στο πλαίσιο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι αναγκαία η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού για να ανοίξουμε νέες αγορές και να έρθουν νέες επενδύσεις. Πολύ σημαντικό για εμάς είναι και η στήριξη την υποδομών, καθώς γνωρίζουμε ότι με την ανάπτυξη και δημιουργία λιμανιών και μαρίνων θα φέρουμε γρηγορότερα πολύ καλύτερα αποτελέσματα». Αναφερόμενη στο EAST MED YACHT SHOW τόνισε τη σπουδαιότητα του  θεσμού για την Ελλάδα, την πόλη του Πειραιά και το εθνικό τουριστικό μας προϊόν.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο κ. Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος & Επίτιμος Πρόεδρος ΕΠΕΣΤ, ο οποίος αναφέρθηκε στον  ανταγωνισμό του Αιγαίου με όμορη χώρα και την στενή συνεργασία που απαιτείται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών. Ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Πειραιά τόνισε καταβληθούν όλες οι προσπάθειες ώστε η διοργάνωση να εδραιωθεί στον Πειραιά, αποτελώντας γιορτή για τους πολίτες και τον καθρέφτη της πόλης.

Ο κ. Ι. Τριφύλλης μέλος Διοικούσαςς Επιτροπής Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο Ν.Ε.Ε. κ.  Γ. Πατέρα  τόνισε την σπουδαιότητα του κλάδου για την χώρα και την εθνική οικονομία, και μίλησε για την συνεργασία Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τους φορείς και οργανισμούς σε όλα τα επίπεδα για την βελτίωση όλων των παραγόντων που επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν.

Τις ομιλίες έκλεισε με ένα σύντομο χαιρετισμό ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος της FEDΗΑΤΤΑ, μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα της διαρκώς αυξανόμενης τουριστικής προσέλευσης στην Ελλάδα, και εξήρε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης στον Πειραιά, με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, ευχόμενος την καθιέρωση της έκθεσης στην πόλη, στηρίζοντας την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.

Με την παρουσία τους την εκδήλωση τίμησαν επίσης ο κ. Ι. Θεοτοκάς, Γ. Γρ. Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Χ. Λαμπρίδης, Γ. Γρ. Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, ο κ. Δ. Τρυφωνόπουλος, Γ. Γρ. ΕΟΤ, ο κ.  Α. Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, οι κ.κ. Βουλευτές  Μ. Βαρβιτσιώτης, Δ. Καμμένος, Σ. Κεδίκοκγλου, Ι. Πλακιωτάκης, Ε. Σταματάκη, Ν. Συρμαλένιος, ο κ. Π. Χατζηπέρος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ο κ. Γ. Γαβρίλης, ο κ. Σ. Σπυρίδων, Γ. Γρ. Αποκέντρωσης Δ/σης Αιγαίου, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, η Ε. Δημοπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Π. Κουνάκης, Εντεταλμένος Περιφ. Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας  Ν. Αιγαίου, ο κ. Η. Ψινάκης, Δήμαρχος Μαραθώνα, ο κ. Ι. Λαγουδάκης Δήμαρχος Περάματος, Σ. Χατζάκος Δ/ντής ΟΛΠ,  η κα. Κ. Παναγόπουλου, Πρόεδρος Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, η κα Α. Παλούμπη Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, καθώς και οι Αρχηγοί του Λιμενικού Σώματος και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά υπό τη Δ/νση του Ιωάννη Σέργιου Μαγιάτη.
Μετά την τελετή, ακολούθησε δεξίωση στο εστιατόριο Pisina, όπου η γνωστή χορογράφος Κατερίνα Ροδίου είχε ετοιμάσει για τους ξεχωριστούς καλεσμένους της βραδιάς τη χορογραφία “Τα Παιδιά του Πειραιά” σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, με τη φωνή της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη. Τη χορογραφία εξετέλεσε η 12μελής χορευτική ομάδα της Κατερίνας Ροδίου.

Τον χώρο της έκθεσης κοσμούν πίνακες ζωγραφικής με θεματολογία «Θάλασσα»  που δημιούργησε ειδικά για το 15ο East Med Yacht Show η ζωγράφος Ζέτα Καλογήρου.
Την βραδιά παρουσίασε η κυρία Φιόρα Τσίντζου.

Πληροφορίες για το 15ο East Med Yacht Show

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.