Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στα Μέθανα το 1ο Διεθνές Γεω-ηφαιστειολογικό Συνέδριο (video)

Στα Μέθανα το 1ο Διεθνές Γεω-ηφαιστειολογικό Συνέδριο (video)

18_5_2016_ Methana 2016
Από αριστερά από τον Δήμος Μεθάνων, ο κ. Βασίλειος Παντελής, ο κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης και ο κ. Κωνσταντίνος Πατούλιας. Από τη Περιφέρεια Αττικής ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος και ο κ. Παναγιώτης Ζατζηπέρος
Στα Μέθανα, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Διεθνές Γεωηφαιστειολογικό Συνέδριο «Μέθανα» από τη Παρασκευή 10 έως τη Κυριακή 12 Ιουνίου, με προσκεκλημένους διεθνούς φήμης καθηγητές ηφαιστειολογίας. Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου που θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής, είναι ο Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων και η Περιφέρεια Αττικής.

 

 

 

 

18_5_Methana 2016Θέλω να ευχαριστήσω την Δημοτική αρχή των Μεθάνων, για τη μεγάλη έμφαση που δίνει στη προβολή του “θησαυρού” που έχουμε στη Τροιζηνία και στα Μέθανα, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δώθηκε επ’ ευκαιρία της ανακοίνωσης της πραγματοποίησης στα Μέθανα του 1ου Διεθνούς Γεω-ηφαιστειολογικού Συνεδρίου. Η Περιφέρεια Αττικής, συνέχισε, και η Περιφερειάρχης μας κα Ρένα Δούρου, έχει θέσει, ως πρωταρχικό της στόχο την τουριστική ανάδειξη, την αύξηση της επισκεψιμότητας καθώς και την επέκταση της τουριστικής περιόδου, των Νήσων του Αργοσαρωνικού, των Κυθήρων και βέβαια της περιοχής της Τροιζηνίας και των Μεθάνων.
Μέσω του Συνεδρίου ηφαιστειολογίας στα Μέθανα, πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε, να γίνουν πραγματικότητα πολλοί από τους παραπάνω στόχους μας. Με τη συνεργασία του Δήμου στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε, τον Ορεινό Όγκο, την επισκεψιμότητα στο ηφαίστειο, τις υποδομές υποδοχής για τα yacht, τις ιαματικές πηγές, για τις οποίες αγωνιζόμαστε να πάρουν την αναγκαία πιστοποίηση, ώστε να προβληθούν στους ξένους επισκέπτες.

 

  18_5_Methana 2016_2Στόχος του, όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων, Κωνσταντίνος Καραγιάννης, είναι η ανάδειξη της περιοχής του ηφαιστείου των Μεθάνων σε συνδυασμό με το πλούσιο φυσικό τοπίο που διαθέτει η περιοχή της Τροιζηνίας Μεθάνων. Σ’ αυτά τα πλαίσια, θα κατατεθούν προτάσεις για την αξιοποίηση και την προβολή του ηφαιστείου και των ορεινών μονοπατιών των Μεθάνων, καθώς επίσης και για τη δημιουργία Μουσείου Ηφαιστειακών Πετρωμάτων χλωρίδας και πανίδας της περιοχής.

Ο κ. Καραγιάννης ευχαρίστησε τη Περιφέρεια Αττικής και ιδιαιτέρως τη Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, η οποία απεδέχθη ευχαρίστως για οικονομική ενίσχυση για τη συνδιοργάνωση του 1ου Διεθνούς Γεω-ηφαιστειολογικού Συνεδρίου, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμπαράσταση και βοήθειά τους

Η ανάδειξη του Γεωλογικού, περιπατητικού και περιβαλλοντολογικού τουρισμού, συνέχισε, είναι στις προτεραιότητες του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων, ώστε να επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Η ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.

 

18_5_Methana 2016_418_5_Methana 2016_6Το Συνέδριο θα είναι ανοιχτό για τους κατοίκους του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων και την ευρύτερη περιοχή όλης της Περιφέρειας. Επιπλέον όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του οικείου Δήμου, οι συμμετέχοντες, θα είναι γεωλόγοι, ακαδημαϊκοί, φοιτητές από όλες τις Γεωλογικές Σχολές των Πανεπιστημίων της Ελλάδας και όσοι ενδιαφέρονται για τη γεωλογία και την ανάπτυξη.

 

2016-05-18 12.56.34Στη συνέχεια η Επικ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Παρασκευή Νομικού, στη παρουσίαση της μίλησε για το Ηφαίστειο των Μεθάνων και την μοναδικότητά του, καθώς και τις δυνατότητες αξιοποίησης των ιδιαιτεροτήτων των Μεθάνων τόσο από τους τοπικούς παράγοντες, όσο και από τους κατοίκους, καθώς και τη δυνατότητα επεξεργασίας σε συνεργασία με τους ξενοδόχους προγραμμάτων για οργανωμένες περιηγήσεις, με διαδρομές σε επιλεγμένες θέσεις για παρατήρηση κλπ. Επίσης πρότεινε τη δημιουργία Φυσικογεωγραφικού-Γεωλογικού Μουσείου. Όλα τα παραπάνω κατέληξε θα βοηθήσουν αποτελεσματικά τη διάδοση της γνώσης στους επισκέπτες Έλληνες και ξένους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τους θερινούς μήνες.

 

18-5-16_ΜethanaΟ εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος σε παρέμβασή του, μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε πως το τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής προχωρά στον σχεδιασμό καθώς και τη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας με συγκεκριμένο σχεδιασμό για τον οποίο έγιναν και γίνονται συντονισμένες ενέργειες υπό τη διεύθυνση της κας Ελένης Δημοπούλου, εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Τουριστικής Προβολής .

 

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Γιώργος Γαβρίλης και Πολιτισμού-Αθλητισμού κ. Εύη Αποστολάκη, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σπύρος Καρνέζης, κα Μαρία Στάικου-Κουτουζή, κα Μαρίνα Μπακάλη, κ. Βασίλειος Παντελής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τροιζηνίας-Μεθάνων κ. Κωνσταντίνος Πατούλιας, ο πρώην Δήμαρχος Μεθάνων κ. Χρήστος Πάλλης, η Επικ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Παρασκευή Νομικού, η ιστορικός-συγγραφέας Δρ. Ελισάβετ Γράψα και πολλοί άλλοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.