Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ρένα Δούρου: Η Αττική, συνιστά έναν μοναδικό πόλο έλξης παγκόσμιας εμβέλειας, έναν...

Ρένα Δούρου: Η Αττική, συνιστά έναν μοναδικό πόλο έλξης παγκόσμιας εμβέλειας, έναν «μαγνήτη» που έλκει τον επισκέπτη

Rena_DourouΜε άρθρο – παρέμβαση στην 7η κατά σειρά δίμηνη εκστρατεία της ελληνοαμερικανικής εφημερίδας Greek News, που έχει ως στόχο την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπογράμμισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Αττικής.

cape-sounioΗ ίδια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη νέα προσέγγιση τουριστικής προβολής που επιχειρεί η Περιφερειακή Αρχή, «μέσα από έναν πρότυπο επιστημονικό σχεδιασμό για την ανάδειξη της Αττικής των 4 εποχών. Της Αττικής των 66 δήμων».

Κάθε φορά που ο ταξιδιώτης φεύγει από την πατρίδα, δίνει την ίδια υπόσχεση. Ότι θα επιστρέψει με την πρώτη ευκαιρία. Και είναι μία υπόσχεση που την κρατά. Είτε πρόκειται για τον Έλληνα της Διασποράς, είτε για τον πολίτη του κόσμου που αναζητά έναν ξεχωριστό προορισμό.

Και την κρατά, όχι στη βάση κάποιου είδους «υποχρέωσης», αλλά γιατί αυτός ο τόπος, η Ελλάδα, η Αττική, συνιστά έναν μοναδικό πόλο έλξης παγκόσμιας εμβέλειας, έναν «μαγνήτη» που έλκει τον επισκέπτη από όποια γωνιά της γης κι αν βρίσκεται, τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής.

Ως Περιφέρεια Αττικής δώσαμε από την πρώτη στιγμή το μήνυμα για μια διαφορετική προσέγγιση της τουριστικής προβολής της Αττικής. Ανοίγοντας νέους δρόμους και δημιουργώντας νέες προοπτικές μέσα από συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Με βιώσιμη διαχείριση του τουριστικού της προϊόντος. Σκιαγραφώντας έναν Οδικό Χάρτη με τους άξονες δράσης της επόμενης πενταετίας, με στόχο την ανάπτυξη συνολικά της επισκεψιμότητας της Περιφέρειας. Δίνοντας έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλων των δήμων της, μακριά από λογικές αποκλεισμών.

Μία Περιφέρεια πολυδύναμη, που μπορεί να μυήσει τον επισκέπτη σε πολλαπλές τουριστικές εμπειρίες. Πολιτισμός, φύση, αθλητισμός, γαστρονομία, θαλάσσιες εμπειρίες, συνέδρια – η Αττική προσφέρει άπειρες δυνατότητες που συνθέτουν τις ψηφίδες ενός ανεπανάληπτου προορισμού.

Για εκείνη την διαδρομή που δεν κάνατε αλλά κι εκείνη που λαχταράτε να επαναλάβετε ξανά και ξανά. Για ένα ταξίδι στο χθες και το σήμερα. Για την αυθεντικότητα των ανθρώπων, που δίνουν «πνοή» στη λέξη φιλοξενία. Για το μοναδικό της φως. Το μοναδικό της τοπίο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.