Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο κινέζικος Δράκος βρυχάται στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο κινέζικος Δράκος βρυχάται στο Ηνωμένο Βασίλειο

DragonΚατά 37 τοις εκατό, αυξήθηκαν οι επισκέπτες από την Κίνα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τους πρώτους εννέα μήνες του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του VisitBritain.

Περισσότεροι από 200.000 Κινέζοι τουρίστες επισκέφθηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο κατά την περίοδο αυτών των εννέα μηνών.

Υψηλότερα εισοδήματα επέτρεψαν σε εκατομμύρια Κινέζους να αρχίσουν να κάνουν διακοπές εκτός της χώρας τους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού εκτιμά πως 100 εκατομμύρια Κινέζοι θα εγκαταλείψουν τη χώρα τους για διακοπές φέτος. Ενώ ασιατικές χώρες αποτελούν τις πέντε κορυφαίες προορισμούς, τη Γαλλία, την Ιταλία Ελβετία και η Γερμανία είναι επίσης στα top 10.

Το VisitBritain ελπίζει να διπλασιάσει τις δαπάνες των κινέζων επισκεπτών κατά £ 1 δισεκατομμύριο μέχρι το 2020. Ήδη σύμφωνα με τα στοιχεία η κατα κεφαλή δαπάνη των κινέζων τουριστών είναι στις £ 2.688 και αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των τουριστικών δαπανών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Τα τελευταία χρόνια εξ άλλου, η Κίνα έχει καταφέρει τόσο στις ΗΠΑ και στη Γερμανία να γίνει η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου στον κόσμο, σύμφωνα με τον UNWTO. Το 2012 η ετήσια δαπάνη τους υπολογίζεται πως έφτασε τα 102 δισ $, το 2013 ξεπέρασαν τα 124 δισεκατομμύρια $ και το 2014, τα 165 δισεκατομμυρία $ .

Κοιτάζοντας την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και μόνο, αυτό το έτος πρόκειται να  προστεθούν απευθείας πτήσεις προς τρεις νέες πόλεις της Κίνας – Chongqing, Hangzhou και Tianjin – στις υπάρχουσες πτήσεις για Πεκίνο, Σαγκάη, Guangzhou και Chengdu.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.