Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με αντιπροσωπεία της AHEPA συναντήθηκε η πολιτική ηγεσία της χώρας μας

Με αντιπροσωπεία της AHEPA συναντήθηκε η πολιτική ηγεσία της χώρας μας

  Αλέξης Τσίπρας, Φίλιπ ΦράγκοςΜε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης AHEPA τη περασμένη Πέμπτη 12 Μαϊου, βασικό θέμα συζήτησης, το προσφυγικό και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν και θύμισε τις συνθήκες υπό τις οποίες ιδρύθηκε η ΑΧΕΠΑ, το 1922, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ.

O ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Φίλιπ Φράγκος (Ph. Frangos), αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, ανέφερε: «Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι είμαστε γεννημένοι στην Αμερική, δεν ξεχνάμε την πατρίδα. Είμαστε Αμερικανοί, αλλά η καταγωγή μας είναι ελληνική. Και είμαστε, όχι μόνο στο μυαλό αλλά και στην καρδιά, Έλληνες». «Αισθανόμαστε τον πόνο των Ελλήνων σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της κρίσης και προσπαθούμε από την πλευρά μας να στείλουμε το μήνυμα στη Βουλή, στη Γερουσία, στα αμερικανικά ΜΜΕ, για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα, και σε κάθε ευκαιρία τούς θυμίζουμε ότι η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό της Αμερικής. Ακόμη και τώρα είναι συνεπής σε όλες τις νατοϊκές υποχρεώσεις της, σε μέρη του κόσμου πολύ επικίνδυνα. Η Ελλάδα στέκεται με την Αμερική, με το συμφέρον της Αμερικής» δήλωσε ο κ. Φράγκος και κατέληξε: «Το μόνο που ζητάμε είναι να μην υπάρχουν από εδώ αρνητικές φωνές σε βάρος των ΗΠΑ, γιατί πρέπει εμείς να καταβάλουμε μεγαλύτερο κόπο μετά, αλλά δεν φαντάζομαι να συμβαίνει κάτι τέτοιο».

«Η AHEPA έχει στηρίξει πάρα πολύ την Ελλάδα, γεγονός όμως που θα εντατικοποιηθεί γιατί η καρδιά μας χτυπάει με την Ελλάδα» ανέφερε ο Πρόεδρος της AHEPA κ. Τζον Γαλάνης, επισημαίνοντας τη διαχρονική στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα και τα θετικά συναισθήματα που τρέφουν οι Αμερικανοί πολίτες προς τους Έλληνες. 

Ahepa_12_5-2016_9Αλέξης Τσίπρας

Τη στήριξη της ομογένειας ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από την αντιπροσωπεία των ΑΧΕΠΑ.

Έλενα Κουντουρά

Η κ. Κουντουρά, συναντήθηκε στο γραφείο της με τον πρόεδρο της AHEPA Φίλιππο Φράγκο, τον γενικό διευθυντή Βασίλη Μωσαίδη, τον πρόεδρο της AHEPA – HELLAS Νίκο Παπαδόπουλο και όλα τα μέλη του προεδρείου της ομογενειακής οργάνωσης.

Ahepa_12_5-2016_0Η κ. Κουντουρά τους ενημέρωσε πως ετοιμάζει επίσημη επίσκεψη τον Σεπτέμβριο.

Συζητήθηκαν σειρά θεμάτων που αφορούν τον ελληνισμό σε ΗΠΑ και Καναδά καθώς και ο τρόπος που μπορούν να βοηθήσουν οι απόδημοι στην προβολή της Ελλάδος και τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν τον τουρισμό.

Από την πλευρά της, η Έλενα Κουντουρά εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη στήριξη της AHEPA και πρόσθεσε ότι οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις συμβάλλουν στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και βοηθούν στη στενότερη σχέση της ομογένειας σε ΗΠΑ και Καναδά με την Ελλάδα.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός παρέδωσε στους εκπροσώπους της AHEPA και ειδικό τηλεοπτικό σποτ που προβάλλει τη χώρα μας ως σύγχρονο τουριστικό προορισμό.

Ahepa_12_5-2016Η αντιπροσωπεία των AHEPA, επισκέφθηκε επίσης το Μουσείο Ακρόπολης και το Μουσείο Μπενάκη, ενώ υποσχέθηκαν στην επόμενη επίσκεψή τους να διαθέσουν περισσότερο χρόνο, για να ενημερωθούν για τα εκθέματα των Μουσείων.

Η αντιπροσωπεία των AHEPA, το Σάββατο 14, Μαϊου επισκέφθηκε το νησί της Λέσβου.

 

 

AdTech Ad

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.