Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Dubai Maritime City Authority συμμετέχει στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2016

Η Dubai Maritime City Authority συμμετέχει στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2016

DMCA photo1Τον ηγετικό ρόλο του Ντουμπάι στον χώρο της διεθνούς ναυτιλίας έχει σκοπό να αναδείξει η παρουσία της Dubai Maritime City Authority, της ρυθμιστικής αρχής της ναυτιλίας του Ντουμπάι, στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2016 που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου 2016.

Οι επισκέπτες αλλά και οι συμμετέχοντες της διεθνούς έκθεσης θα είναι σε θέση να ενημερωθούν για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν δρομολογηθεί στο Ντουμπάι σε ό,τι αφορά στη ναυτιλία τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα το Εμιράτο να βρίσκεται σήμερα στην:
    •    Τετάρτη θέση στους μεγαλύτερους port operators στον κόσμο
    •    Έκτη  θέση της κατάταξης port and logistics services και
    •    Δέκατη θέση στον κόσμο σε σχέση με το «μέγεθος στόλου πλοιοκτητών» όσο και με το  «μέγεθος διαχειριζόμενου στόλου».

Στο πλαίσιο αυτό οι πλοιοκτήτες, καθώς και τα στελέχη της διεθνούς ναυτιλίας θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προηγμένα νομικά και νομοθετικά συστήματα, τις σύγχρονες  υποδομές, το φιλικό φορολογικό και πολιτικό επενδυτικό περιβάλλον, τις παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις, τις ναυτιλιακές υπηρεσίες, τις υπηρεσίες logistics και το ολοκληρωμένο σύστημα ναυτιλιακής ασφάλειας.  Επίσης θα γίνουν κοινωνοί της στρατηγικής που ακολουθείται στον ναυτιλιακό τομέα (Maritime Sector Strategy), την κινητήρια δύναμη πίσω από τις στρατηγικές του Ντουμπάι για την προώθηση, την ανάπτυξη και τη ρύθμιση του ναυτιλιακού τομέα που θα μετατρέψουν το Εμιράτο σε μία από τις καλύτερες ναυτιλιακές πρωτεύουσες του κόσμου μέχρι το 2020.

Τη συμμετοχή της Dubai Maritime City Authority στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2016 καλωσόρισε ο Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής, Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε. Όπως είπε, η DMCA εκπροσώπησε με επιτυχία το Ντουμπάι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στις προηγούμενες διοργανώσεις, κατά τις οποίες παρουσίασε τα εξέχοντα επιτεύγματα του τοπικού ναυτιλιακού κλάδου. Το Εμιράτο έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και ανταγωνιστικά ναυτιλιακά κέντρα του κόσμου.

“Η παρουσία της στα φετινά Ποσειδώνια θα δώσει την ευκαιρία στους επενδυτές, στους πλοιοκτήτες και στους ενδιαφερόμενους φορείς από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, να γνωρίσουν σε βάθος τα  ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η πρόταση του Ντουμπάι, τις επενδυτικές ευκαιρίες και τις προοπτικές. Το Ντουμπάι είναι ένας σημαντικός κόμβος ναυτιλίας και εμπορίου που συνδέει τις αγορές της Ασίας με την Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή και την Β. Αφρική”.

Ο Amer Ali, Εκτελεστικός Διευθυντής, DMCA, δήλωσε: “Τα Ποσειδώνια 2016, καθώς και άλλα παγκόσμια ναυτιλιακά γεγονότα, αποτελούν την ιδανική πλατφόρμα για την ανταλλαγή και τη μεταφορά γνώσεων, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών με διεθνείς φορείς λήψης αποφάσεων και ενδιαφερόμενους. Τέτοια γεγονότα ανοίγουν ευρύτερες προοπτικές για εποικοδομητική συνεργασία για να εξασφαλιστεί ένα λαμπρό μέλλον για τη ναυτιλιακή βιομηχανία και την παγκόσμια οικονομία”.
“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τη συμμετοχή μας στα Ποσειδώνια  και την ευκαιρία που μας δίνεται να παρουσιάσουμε στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα την αξιοσημείωτη πρόοδό μας σύμφωνα με τους στόχους της ναυτιλιακής στρατηγικής MSS (Maritime Sector Strategy). Η MSS είναι ευθυγραμμισμένη με το όραμα της σοφής ηγεσίας μας για την οικοδόμηση ενός ασφαλούς, διαφοροποιημένου και ολοκληρωμένου ναυτιλιακού τομέα. Χτίζουμε γερά θεμέλια με στόχο την καινοτομία, τη δημιουργικότητα, την αριστεία και την περιβαλλοντική ασφάλεια. Ανυπομονούμε να συζητήσουμε τους βέλτιστους τρόπους ανάπτυξης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του Ντουμπάι, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής του θέσης, της προηγμένης υποδομής του, των φορολογικών απαλλαγών, της σύγχρονης ναυτιλιακής νομοθεσίας, και των ισχυρών τομέων εισαγωγών – εξαγωγών”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.