Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Τουρκία πρέπει να πληροί όλα τα κριτήρια προτού το ΕΚ ψηφίσει...

Η Τουρκία πρέπει να πληροί όλα τα κριτήρια προτού το ΕΚ ψηφίσει για την απελευθέρωση της βίζας

European_com_.jpgΗ Τουρκία πρέπει να πληροί όλα τα κριτήρια προτού το ΕΚ ψηφίσει για την απελευθέρωση της βίζας, αυτή είναι η απόφαση των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη σημερινή συνεδρίασή τους.

Σε γενικές γραμμές, αναγνωρίζεται ότι η Τουρκία έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στην εκπλήρωση των σχετικών κριτηρίων, μεταξύ των οποίων η κατάργηση της βίζας για τους Ελληνοκύπριους πολίτες που ταξιδεύουν στην Τουρκία.

Ωστόσο, η Άγκυρα καλείται να εκπληρώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλα τα εκκρεμή ζητήματα, όπως η έκδοση διαβατηρίων με βιομετρικά στοιχεία, η προστασία προσωπικών δεδομένων, η καταπολέμηση της διαφθοράς, η αναθεώρηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, κ.ά.

Όλες οι υποψήφιες χώρες για ταξίδια χωρίς βίζα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Διάσκεψης των Προέδρων δίνοντας την ομόφωνη υποστήριξή της στη πρόταση του Προέδρου κ. Schulz.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.