Αρχική Δήμοι Δραμοινογνωσία 2016

Δραμοινογνωσία 2016

Dramoinognwsia-2016Το κρασί αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού πολιτισμού για πάνω από 4000 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία οίνου παρουσιάζει τεράστιες βελτιώσεις με σοβαρές επενδύσεις στη σύγχρονη τεχνολογία της οινοποίησης, οργανωμένες από εξειδικευμένο προσωπικό. Τα κρασιά της Δράμας συνεχίζουν να λαμβάνουν τα υψηλότερα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς και την αναγνώριση που τους αξίζει σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, η Αναπτυξιακή Δράμας και ο Δήμος Δράμας πραγματοποιούν τη «Δραμοινογνωσία 2016», μια γιορτή του κρασιού, μια πανδαισία γεύσεων, αρωμάτων, χρωμάτων και ηχοχρωμάτων.

Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, δηλώνει: «Η οινική παράδοση της “Ηδωνίδας γης” χάνεται στα βάθη της αρχαιότητας. Οι ευεργετικές ιδιότητες του οίνου και ιδιαίτερα η ψυχολυτρωτική επίδρασή του επιβεβαιώνεται και στη βιβλική ρήση “οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου”. Αυτό που κάνει το κρασί της Δράμας, όμως, τόσο μοναδικό είναι οι γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται εδώ, οι οινοπαραγωγοί, οι οινολόγοι, όλοι όσοι ασχολούνται και εργάζονται στα οινοποιεία και κυρίως οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής μας που συνδέουν το κρασί με την καθημερινή ζωή και το ανάγουν ως πολύτιμη πηγή ευεξίας. Είναι, λοιπόν, χρέος της Δημοτικής Αρχής να υποστηρίξει τη γιορτή του κρασιού, τη Δραμοινογνωσία 2016. Πρόκειται για ένα γεγονός που ξετυλίγεται από τους αμπελώνες μέχρι τους δρόμους της πόλης με επίκεντρο τον οίνο! Πρόκειται για μια γιορτή που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη και φίλο του κρασιού να επισκεφθεί τα ξακουστά οινοποιεία της Δράμας, να ζήσει την εμπειρία του κρασιού και να ξεφαντώσει στα στέκια και τους δρόμους της Δράμας σε ένα πλήθος εκδηλώσεων γευόμενος παράλληλα τη φιλοξενία των κατοίκων. Συγχαρητήρια σε όλους, όσοι στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.