Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ένα ακόμα βήμα προς το ΄΄χείλος του γκρεμού΄΄ για την ελληνική ξενοδοχία,...

Ένα ακόμα βήμα προς το ΄΄χείλος του γκρεμού΄΄ για την ελληνική ξενοδοχία, η επιβολή συμπληρωματικού φόρου 0,1 %

Ένα ακόμα βήμα προς το ΄΄χείλος του γκρεμού΄΄ για την ελληνική ξενοδοχία, η επιβολή συμπληρωματικού φόρου 0,1 % στα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των κερδοσκοπικών νομικών προσώπων, τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίας.

clip_image002[2]Σε λίγες μόλις μέρες από την επιβολή του επαχθούς φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία με χρόνο έναρξης το 2018 και παρά την διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπήρχε άλλη πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση,  διαμορφώνεται σε πολύ μικρό  χρονικό διάστημα μια νέα σύγχρονη φορολογική πραγματικότητα για τον τομέα των καταλυμάτων,  με υπερδιπλασιασμό του συντελεστή ΦΠΑ στην διαμονή, αύξηση κατά 11 μονάδες του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση,  την επιβαλλόμενη με το ίδιο νομοσχέδιο επιβάρυνση με την  πρόσφατη επιβολή φόρου διαμονής, στα οποία έρχεται να προστεθεί  η κατάργηση απαλλαγής από τον συμπληρωματικό φόρο στον ΕΝΦΙΑ για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των κερδοσκοπικών νομικών προσώπων.

Η λογική της απαλλαγής των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των ξενοδοχείων από τον συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ έχει τη βάση της στο γεγονός ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις καλούνται να παρέχουν υπηρεσίες μέσω των εγκαταστάσεών τους, οι οποίες ούτως ή άλλως καθορίζονται από ένα αυστηρό πλαίσιο τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών που αποτελεί μέρος του ξενοδοχειακού προϊόντος και κατά συνέπεια ή όποια φορολόγηση στο ξενοδοχειακό ακίνητο συνεπάγεται επιβάρυνση στο  ίδιο το προϊόν και επαύξηση του κόστους παραγωγής.    

Αυτά  συμβαίνουν σε ένα τομέα που για όλα τα χρόνια της κρίσης και μέχρι σήμερα  με πατριωτισμό στηρίξει την εθνική προσπάθεια για ανάκαμψη,  συνεισφέροντας τα μέγιστα στο ΑΕΠ της Χώρας, στην απασχόληση και σε όλους τους επιμέρους  κοινωνικούς και οικονομικούς της δείκτες.

΄΄ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ΄΄…..   η ανεπάρκεια των «επαϊόντων» και αδυναμία των κυβερνόντων μετά την υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος,   οδηγεί σε  «λουκετοποίηση» και μαρασμό την υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα συμπαρασύροντας δυστυχώς το σύνολο της κοινωνίας  και της οικονομίας .

Βουλευτές, Περιφερειάρχες και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος μετ΄επιτάσεως θα πρέπει προσωπικά να παρέμβει, για την απόσυρση της εν λόγω διατάξεως έστω και την ύστατη στιγμή,  διατηρώντας κατ’ αυτό τον τρόπο ζωντανές τις ελπίδες για επιβίωση των χιλιάδων μικρομεσαίων  τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.