Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Άναυδος ο Ξενοδοχειακός Κλάδος από τη σφοδρότητα και τον παραλογισμό που χαρακτηρίζει...

Άναυδος ο Ξενοδοχειακός Κλάδος από τη σφοδρότητα και τον παραλογισμό που χαρακτηρίζει την καταιγίδα φορολογικών μέτρων

Ο κ. Γιάννης ΡέτσοςΆναυδος είναι σήμερα ο Ξενοδοχειακός Κλάδος από τη σφοδρότητα και τον παραλογισμό που χαρακτηρίζει την καταιγίδα φορολογικών μέτρων που περιλαμβάνεται στο Νομοσχέδιο “Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις”.

Πέραν της επιβολής του επαχθούς “Φόρου Διαμονής” στους πελάτες των τουριστικών καταλυμάτων της χώρας από το 2018 και σειρά άλλων έμμεσων επιβαρύνσεων που θα επέλθουν τα επόμενα δύο χρόνια στο ξενοδοχειακό προϊόν, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης αύξησης του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από 23 σε 24%, οι συντάκτες των μέτρων υπερέβαλαν εαυτόν με την πρόβλεψη για κατάργηση της απαλλαγής των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των κερδοσκοπικών νομικών προσώπων, για τα οποία θα επιβάλλεται πλέον συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ με συντελεστή 0,1%!
Δηλαδή, στα “εργαλεία δουλειάς” των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στα ακίνητα και τις εγκαταστάσεις τους.
Πρόκειται για ρύθμιση που εκτελεί εν ψυχρώ τις χιλιάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας – μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις στην πλειονότητά τους – τινάζει στον αέρα την ήδη βεβαρημένη οικονομική τους θέση και σε συνδυασμό με το σύνολο των πρόσθετων φόρων και επιβαρύνσεων που τις καταπλακώνουν, θα έχει ολέθριες συνέπειες.
Η κατάργηση αυτής της απαλλαγής στον ΕΝΦΙΑ και η επιβολή συντελεστή 0,1%, όχι απλώς θα διαψεύσει κάθε προσδοκία πρόσθετων εσόδων για το κράτος, αλλά θα αποδειχθεί πολλαπλά επιζήμια, καθώς, πέραν κάθε αμφιβολίας, θα οδηγήσει ουσιαστικά στην κατάρρευση του κύριου ιστού της ελληνικής ξενοδοχίας και κατά προέκταση της ραχοκοκαλιάς του Τουρισμού.
Θα οδηγήσει σε λουκέτα, σε απώλεια μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας, σε σημαντική υστέρηση του εισοδήματος που μέσω των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, διαχέεται στους τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, ιδίως στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και εν τέλει, σε μεγαλύτερες απώλειες εσόδων για το κράτος.
Η ΠΟΞ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τη ρύθμιση αυτή και τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, να αναδείξουν και να υπογραμμίσουν τις επιπτώσεις που θα έχει στον Τουρισμό και στην εθνική οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.