Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Χωρίς δημόσιες συγκοινωνίες σήμερα οι Βρυξέλλες

Χωρίς δημόσιες συγκοινωνίες σήμερα οι Βρυξέλλες

Buses_Λόγω των ισχυρών κινητοποιήσεων των εργατικών συνδικάτων παραλύουν σήμερα οι Βρυξέλλες .
Αποτέλεσμα των διαδηλώσεων είναι όλες οι δημόσιες μετακινήσεις να επηρεαστούν σοβαρά και αναμένεται να σταματήσουν πλήρως τα σιδηροδρομικά δρομολόγια.
Μήλον της έριδος είναι τα νέα μέτρα που προβλέπουν την ύπαρξη περισσότερων εργαζομένων για χαμηλότερες αμοιβές, όπως και τη δημιουργία μιας «ευέλικτης αγοράς εργασίας».

Το σκληρότερο συνδικάτο σε αυτή τη φάση είναι αυτό των υπαλλήλων σε σιδηροδρομικούς σταθμούς που έχει για σύνθημά του τη φράση «θα φτάσουμε ως το τέλος».
 Αντιδρά στην μείωση των ημερών ανάπαυσης, στη μείωση της στελέχωσης κατά 20% στα επόμενα 5 χρόνια, και στην απόφαση περιορισμένου εκσυγχρονισμού των υποδομών.

Στόχος της Βελγικής κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την διάσωση του συνταξιοδοτικού συστήματος καθώς η γήρανση του βελγικού πληθυσμού απειλεί σοβαρά το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό της χώρας.
Η απεργία θα αφορά κυρίως στην προστασία των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα και θα έχει την υποστήριξη σχεδόν όλων των συνδικάτων.

Το νέο νομοσχέδιο θέλει να αλλάξει το ωράριο εργασίας από τις 38 ώρες την εβδομάδα σε 45, με ένα σύστημα ευέλικτης επιβολής 100 εργασιακών ωρών υπερωριακής απασχόλησης ετησίως, χωρίς προηγούμενη διαπραγμάτευση.

Δεν προβλέπονται ευθέως μειώσεις μισθών, αλλά το σύστημα μη υπολογισμού των υποχρεωτικών υπερωριών υπολογίζεται σε απώλειες περίπου 2% για τους εργαζόμενους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.