Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η 2η Grecka Panorama και η The Greek Food Festival στο μεγάλο...

Η 2η Grecka Panorama και η The Greek Food Festival στο μεγάλο Εθνικό Στάδιο της Πολωνίας!

photo-GRECKAFOODCENTER-0604-2016H North Events σε συνέχεια της 1ης μεγάλης επιτυχημένης έκθεσης για την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 11-13 Δεκεμβρίου 2015, στο Torwar Arena, στη Βαρσοβία, ανακοινώνει την 2η έκθεση τουρισμού GRECKA PANORAMA μαζί με την THE GREEK FOOD FESTIVAL. Οι δύο διοργανώσεις, για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, των ελληνικών προϊόντων και της γαστρονομία, θα λάβουν μέρος στο μεγάλο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, το PGE Narodowy, στις 3-4 Δεκεμβρίου 2016.


Προ λίγων ημερών η North Events σύναψε ένα σημαντικό μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO αποσκοπώντας στην περαιτέρω προβολή και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας – υλικής και άυλης – και του φυσικού της πλούτου. Στο πλαίσιο ανάδειξης της Ελλάδας σε προορισμό για επισκέπτες υψηλού επιπέδου, η συμφωνία αυτή αποσκοπεί στο να καθορίσει το πνεύμα συνεργασίας των δύο φορέων στους τομείς αρμοδιότητάς τους και να συμβάλει στην δημιουργία απαραίτητων συνεργειών με στόχο την προώθηση και προβολή του Τουρισμού, της Γαστρονομίας και του Πολιτισμού.  

Στην 2η GRECKA PANORAMA (www.greckapanorama.com) ελληνικοί προορισμοί και τουριστικές επιχειρήσεις από κάθε περιοχή της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να “συστηθούν” και να “επανατοποθετηθούν” στο κοινό της Πολωνίας μέσα σε μία μοναδική ατμόσφαιρα, με ήχους χρώματα, εικόνες και γεύσεις Ελλάδας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από 700.000 Πολωνοί επισκέφθηκαν την χώρα μας το 2015, ένα τεράστιο ποσοστό αύξησης 50% από την περίοδο 2013-2014, καθιστώντας τους ελληνικούς προορισμούς πρώτους στις προτιμήσεις των Πολωνών.

Η 2η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Βαρσοβία, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ,  του ΞΕΕ, της ΠΟΞ, της ΗΑΤΤΑ, της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Πολωνίας (PZOT) και του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Πολωνίας “ΕΡΜΗΣ”. Εξίσου σημαντική αναμένεται και την δεύτερη χρονιά να είναι η στήριξη των μεγαλύτερων tour operators που φέρνουν τουρισμό στην Ελλάδα, οι οποίοι ειδικά και μόνο για τις ημερομηνίες της έκθεσης προωθούν δυνατές πωλήσεις για την επόμενη τουριστική σαιζόν.

Παράλληλα και στον ίδιο χώρο, το Εθνικό Στάδιο PGE Narodowy, πραγματοποιείται η THE GREEK FOOD FESTIVAL η οποία θα είναι η πρώτη διοργάνωση που θα παρουσιάζει την πλούσια γαστρονομική παράδοση και προϊόντα της Ελλάδας σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης. Στην Πολωνία την περίοδο 2009-2014 οι ελληνικές εξαγωγές ξεπέρασαν το ποσό των 300.000.000€ σημειώνοντας 60% αύξηση, με κύρια εξαγώγιμα προϊόντα τα νωπά φρούτα, τα τυριά, τα νωπά ψάρια και φιλέτα, και το ελαιόλαδο.

Η Πολωνία αποτελεί μία δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά, σχεδόν 39 εκατομμυρίων κατοίκων, με ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους στην Ευρώπη, αφού ήδη καταλαμβάνει την 8η θέση ως οικονομική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η THE GREEK FOOD FESTIVAL αποσκοπεί στο χτίσιμο της εικόνας και της ταυτότητας του ελληνικού προϊόντος, στην αναγνωρισιμότητα της ελληνικής γαστρονομίας και προϊόντων μέσα από μία ουσιαστική προβολή και πρώτη δυναμική παρουσίαση για τον ελληνικό κλάδο τροφίμων στην Πολωνία.  Μέσα από την διοργάνωση γίνεται εφικτή η παρουσίαση νέων προϊόντων και υπηρεσιών, η επικοινωνία με στοχευμένους αγοραστές και η διεύρυνση πελατολογίου με νέους δυναμικούς πελάτες.

Σημαντική υποστήριξη καθ όλη την διάρκεια του έτους και για την GRECKA PANORAMA και την THE GREEK FOOD FESTIVAL θα παρέχει το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου (www.greekcenter.pl) – μία ακόμη ιδιωτική πρωτοβουλία της North Events μαζί με την Future Need –   το οποίο από τον Απρίλιο ανοίγει τις πόρτες του και στηρίζει με συστηματική παρουσία και έργο τον ελληνικό τουρισμό και τις ελληνικές εξαγωγές προϊόντων.

Οι εγγραφές και για τις 2 διοργανώσεις έχουν ξεκινήσει από τον Απρίλιο, με ιδιαίτερα οφέλη για τους εκθέτες αλλά και εξειδικευμένο πρόγραμμα για τους επαγγελματίες που θα ανακοινωθεί για την πρώτη ημέρα, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την North Events και την Future Need στα τηλέφωνα 210 9713281 και 210 9734859, info@north-e.com, www.north-e.com, Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου www.greekcenter.pl, έκθεση GRECKA PANORAMA & THE GREEK FOOD FESTIVAL www.greckapanorama.com.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.