Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τη διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας στον Τουρισμό επισφράγισαν η Αν. Υπουργός...

Τη διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας στον Τουρισμό επισφράγισαν η Αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Τούρκος Ομόλογός της στη Σμύρνη

Kountoura_Smyrni_2016 Την κοινή βούληση Ελλάδας- Τουρκίας να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στον τουρισμό επιβεβαίωσαν η Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο Υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας κ. Mahir Ünal, στο πλαίσιο του 4ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς πολυμελούς κυβερνητικής αντιπροσωπείας υπό  τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Kountoura_Smyrni_2016_bΗ κα Κουντουρά και ο Ομόλογός της υπέγραψαν την Κοινή Διακήρυξη για τη διμερή τουριστική συνεργασία  με στόχο την αύξηση της ανταλλαγής των τουριστικών ροών, την ανάπτυξη και προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού και την ενθάρρυνση των τουριστικών αγορών των δύο χωρών για κοινά τουριστικά πακέτα, πρωτοβουλίες και προγράμματα απευθυνόμενα σε τρίτες και μακρινές αγορές.  Προωθείται ακόμη η συνεργασία στην  τουριστική επαγγελματική κατάρτιση, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η ενθάρρυνση τουριστικών επενδύσεων.
 
Kountoura_Smyrni_2016_aΗ Υπουργός τόνισε ότι παρότι οι δύο χώρες ανταγωνίζονται τουριστικά, η μεταξύ τους συνεργασία στον τουρισμό  ανοίγει  νέες προοπτικές για την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή οι οποίες  μπορούν να  συμβάλλουν καθοριστικά στην δημιουργία σταθερής και ισχυρούς εστίας φιλίας, ειρήνης και ευημερίας στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου.  Η κα Κουντουρά επισήμανε ότι ο τουρισμός αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της διεθνούς κατανόησης και αλληλεγγύης και ενώνει τους λαούς.
 
Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης,  η Υπουργός συναντήθηκε και με τον Υπουργό Υγείας της Τουρκίας, Mehmet Müezzinoğlu με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές συνεργασίας στην προώθηση  του ιατρικού τουρισμού και του τουρισμού υγείας και ευεξίας.
Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.