Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Νομοθετικές διατάξεις για τη λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων & των ιαματικών εγκαταστάσεων

Νομοθετικές διατάξεις για τη λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων & των ιαματικών εγκαταστάσεων

KAIAFAS Τα χρονίζοντα ζητήματα στην αδειοδότηση των χιονοδρομικών κέντρων και των ιαματικών εγκαταστάσεων επιλύουν οι σχετικές νομοθετικές διατάξεις που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Πρόκειται για αναγκαίες ρυθμίσεις που προώθησε η αρμόδια Αν. Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και διευθετούν άμεσα τις εκκρεμότητες για την λειτουργία των εγκαταστάσεων και υποδομών χειμερινού και ιαματικού τουρισμού σε όλη τη χώρα.

Με τη ρύθμιση, παρατείνεται η λειτουργία των ιαματικών εγκαταστάσεων με το ήδη ισχύον Ειδικό Σήμα Λειτουργίας.

Στα χιονοδρομικά κέντρα δίδεται προθεσμία 2 ετών από τη χορήγηση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας για την έκδοση της σχετικής Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων. Μέχρι τότε, αυτά μπορούν να λειτουργούν με το Ειδικό Σήμα, εφόσον προσκομίσουν Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και διαθέτουν όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Οι σχετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται σε άρθρα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά στην προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις κοινοτικές διατάξεις και ψηφίστηκε τη Τρίτη 22 Μαρτίου στη Βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.