Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Θετικά και αισιόδοξα τα μηνύματα για τη χώρα μας από την ΙΤΒ...

Θετικά και αισιόδοξα τα μηνύματα για τη χώρα μας από την ΙΤΒ 2016

Kountoura_ITB1
Διακρίνονται από αριστερά: ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής τουριστικής οικονομίας, Dr. Michael Frenzel, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΤΒ Dr. Christian Göke, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Taleb Rifai, η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Τ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, η Ομοσπονδιακή Υφυπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, κα. Iris Gleicke, και ο Δήμαρχος του Βερολίνου, κ. Michael Müller

Με θετικά και αισιόδοξα μηνύματα για τη χώρα μας έκλεισε τις εργασίες της η σημαντικότερη τουριστική έκθεση της Γερμανίας ΙΤΒ 2016, όπου επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών τουριστών.

Ο  Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στην Έκθεση με δικό του περίπτερο, όπου φιλοξενήθηκαν συνολικά  65 συνεκθέτες μεταξύ των οποίων θεσμικοί φορείς και μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις.
Συνολικά στην ΙΤΒ συμμετείχαν  φέτος 187 χώρες και πλέον των  10.000 εκθετών.

Την Έκθεση επισκέφτηκαν η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και  Τουρισμού κ Έλενα Κουντουρά και ο  Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, όπου  πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού.
Την υποστήριξή της στην Ελλάδα, εξέφρασε η  επίσημη αντιπροσωπεία της Έκθεσης, η οποία  επισκέφτηκε από την πρώτη  ημέρα το  περίπτερο του Ε.Ο.Τ., αποτελούμενη από τον κ. Taleb Rifai, Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, τον Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Τουριστικής Οικονομίας, Dr. Michael Frenzel, την Ομοσπονδιακή Υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, κα. Iris Gleicke, τον Δήμαρχο του Βερολίνου, κ. Michael Müller και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Έκθεσης, Dr. Christian Göke.
Στο πλαίσιο της έκθεσης ο  Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος συναντήθηκε επίσης:

  • με  τον  κ. Jürgen Klimke, μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής και της Επιτροπής εξωτερικών Υποθέσεων, όπου αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση fam/press trips με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προϊόντων και προορισμών στην Ελλάδα,
  • με τον κ. Norbert Fiebig, Πρόεδρο του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδίων- DRV- ο οποίος διαβεβαίωσε  ότι και το 2016 η Ελλάδα θα συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών μεσογειακών προορισμών,
  • με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Γερμανικής τουριστικής αγοράς, αλλά και Γερμανικών αεροπορικών εταιρειών.  Θέμα των συναντήσεων, η ανάπτυξη συνεργιών προώθησης του Ελληνικού Τουρισμού, το άνοιγμα νέων γραμμών  και η συνδιοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης.

Τέλος, ο κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος συμμετείχε  ως ομιλητής,  σε παράλληλες εκδηλώσεις , με στόχο την πολιτιστική προβολή της χώρας αλλά και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του Ελληνικού και Γερμανικού τουριστικού κλάδου.
Και συγκεκριμένα:

  1. Σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας, ο Τ.Ο. Τhomas Cook και  η αεροπορική εταιρεία Condor δόθηκε η  δυνατότητα  στις Περιφέρειες και τους Δήμους- συνεκθέτες περίπτερο του ΕΟΤ  να παρουσιάσουν τον προορισμό τους σε 40 bloggers και να αναδείξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.
  2. Σε συνέντευξη Τύπου της πλέον σημαντικής Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης στον κόσμο Documenta. Αξίζει να σημειωθεί ότι η  14η διοργάνωση της Documenta για πρώτη φορά στην 60ετή ιστορία της, θα διοργανωθεί και σε δεύτερη  πόλη εκτός της έδρας της (Κάσελ,Γερμανίας) και συγκεκριμένα στην Αθήνα από 8.4.17 έως 16.7.2017, ενώ για ένα χρονικό διάστημα οι εκθέσεις θα πραγματοποιούνται παράλληλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.