Αρχική Δήμοι Αισιόδοξα τα μηνύματα από τη διεθνή έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου για τη...

Αισιόδοξα τα μηνύματα από τη διεθνή έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου για τη Σητεία

IMG_0702Ο Δήμος Σητείας με την υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τουρισμού ITB του Βερολίνου από 9-12 Μαρτίου, φιλοξενούμενος στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Στην έκθεση συμμετείχαν και εκπροσώπησαν την περιοχή ο Δήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος του ΟΑΣ κ. Θ. Πατεράκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας κ. Γ. Κακουράκης και o Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Γ. Αικατερινίδης.
Παρευρέθηκαν από ελληνικής πλευράς η Αναπληρώτρια Υπουργός αρμόδια σε θέματα Τουρισμού κα Κουντουρά, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων του τουριστικού κλάδου, ξενοδόχοι, δημοσιογράφοι κ.α.
Ο χώρος της έκθεσης κατακλύστηκε από χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη και την περιοχή της Σητείας, της οποίας η παρουσία ήταν δυναμική.
Έγιναν επαφές με τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες του αεροδρομίου Σητείας μετά την ολοκλήρωση του νέου Αεροσταθμού και έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για πτήσεις charter τα έτη 2017 και 2018.
Σημαντική εμπειρία αποτέλεσε η επίσκεψη στο περίπτερο που φιλοξένησε Γεωπάρκα από όλο τον κόσμο. Έγιναν συζητήσεις και επαφές με εκπροσώπους άλλων Γεωπάρκων και αποκτήθηκε σημαντική τεχνογνωσία σε θέματα οργάνωσης, λειτουργίας και προβολής τους.
Αξιοσημείωτο γεγονός αποτέλεσε το ενδιαφέρον Γερμανών επενδυτών για επενδύσεις στην περιοχή της Σητείας στον τουριστικό τομέα και ιδιαίτερα στον κλάδο του ιατρικού τουρισμού.
Οι προοπτικές από την συμμετοχή στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου είναι πολύ καλές για το 2016, τόσο για την Κρήτη όσο και για την περιοχή της Σητείας, αφού προβλέπεται αύξηση των επισκεπτών από την Γερμανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.