Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κλειστό θα παραμείνει το αεροδρόμιο των Βρυξελλών την Τετάρτη

Κλειστό θα παραμείνει το αεροδρόμιο των Βρυξελλών την Τετάρτη

brusselsapt_22_3_2016Μετά τη τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, κλειστό θα παραμείνει σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο των Βρυξελλών και τη Τετάρτη 23 Μαρτίου, 2016.

 

Αιματηρή η Τρίτη για τις Βρυξέλλες, με μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στο αεροδρόμιο και στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας. Τουλάχιστον 34 οι νεκροί και 200 οι τραυματίες, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη των βομβιστικών επιθέσεων (pics+vids)

Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων συγκλόνισε τις Βρυξέλλες το πρωί της Τρίτης, προκαλώντας τον τρόμο στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, αλλά και σε στάση του μετρό λίγα τετράγωνα από το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου. Περισσότεροι από 30 άνθρωποι είναι νεκροί και 200 έχουν τραυματιστεί στην πρωτεύουσα του Βελγίου, σε μια σειρά επιθέσεων για τις οποίες όπως όλα δείχνουν την ευθύνη έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

 

Δύο εκρήξεις προκάλεσαν το χάος στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στις 08.00 το πρωί, τοπική ώρα, με τουλάχιστον μία από αυτές να αποδίδεται σε επίθεση καμικάζι. Ακολούθησε πανικός, με έντρομους πολίτες να προσπαθούν να βγουν από το κτίριο το οποίο θύμιζε εμπόλεμη ζώνη. Ο απολογισμός ως αργά το απόγευμα της Τρίτης, είναι 14 νεκροί και 106 τραυματίες, σύμφωνα με πληροφορίες ανδρών της πυροσβεστικής από το σημείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μια τρίτη βόμβα εντοπίστηκε από τις αρχές, η οποία όμως δεν εξερράγη. Αργότερα, υπεύθυνοι από το νοσοκομείο των Βρυξελλών έδωσαν στη δημοσιότητα ακτινογραφίες ασθενών που έφεραν σοβαρά τραύματα από καρφιά. Οι εκρήξεις έλαβαν χώρα στο χώρο των αναχωρήσεων, λίγο μετά τις 08.00.

  Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό και την Τετάρτη, με τις αρχές να ανακοινώνουν πως αναμένεται εκτεταμένη έρευνα στο κτίριο των αναχωρήσεων προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο είναι κατάλληλο για χρήση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.