Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «5 Πέμπτες στον κινηματογράφο» με αφορμή το “Ουζερί Τσιτσάνης”

«5 Πέμπτες στον κινηματογράφο» με αφορμή το “Ουζερί Τσιτσάνης”

1Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, τη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, 2016, οι θεατές παρακαλούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη σε συμπαραγωγή ΟΤΕ TV.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η πρώτη θεματική από τα ζητήματα που θίγει το «Ουζερί Τσιτσάνης», με τίτλο «Νότες και Καρέ: Μουσική και κινηματογράφος» και συμμετέχοντες τους:
Μανούσο Μανουσάκη, Θέμη Καραμουρατίδη, Γιώργο Χατζηνάσιο, Μιχάλη Ρέππα, Θοδωρή Μαραντίνη (ΟΝΙΡΑΜΑ), Θανάση Πολυκανδριώτη, Νίκο Κατσίκη και συντονίστρια τη Λίνα Νικολακοπούλου.

7

5.í®¶¨≠·°¶¨_âò®ò£¶¨®ò´Âõû™

Tην Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 η συνέχεια, με θεματική «Από το Χαρτί στη Μεγάλη Οθόνη: Εν Αρχή ην ο Λόγος» και συμμετέχοντες τους:  Γιώργο Σκαμπαρδώνη, Γιάννη Ξανθούλη, Όλγα Μαλέα, Πέτρο Τατσόπουλο, Γιώργο Τσεμπερόπουλο, Λένα Διβάνη, Βασίλη Σπηλιόπουλο, Μανούσο Μανουσάκη και συντονιστή τον Παύλο Τσίμα.

  6Οι δύο πρώτες θεματικές αφορούν τους δύο κύριους πυλώνες έμπνευσης της ταινίας, αφού στηρίχτηκε κατά ένα μεγάλο μέρος στην πρώιμη δημιουργική περίοδο του Βασίλη Τσιτσάνη και βασίστηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη.

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016,  θα επιχειρηθεί μια αποδόμηση των ηρώων και των χαρακτήρων της ιστορίας σε μια κουβέντα με τίτλο «Πάθος – Ήθος – Μισαλλοδοξία: Η Ψυχή των Ηρώων», ενώ την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, σειρά έχουν οι «Αληθινές Ιστορίες γύρω από την Ταινία: η Πραγματικότητα και η Εικόνα».

8Ο κύκλος των εκδηλώσεων κλείνει την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016,  στις 18:00 με τη θεματική «Ελληνικός Κινηματογράφος: Σύγχρονος Οδυσσέας, η εικόνα ταξιδεύει. Ανάπτυξη και Πολιτισμός» και η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους.

Οι συμμετέχοντες και στις υπόλοιπες θεματικές θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εκτός από τις συγκεκριμένες Πέμπτες (κάθε Πέμπτη στις 19:00, εξαιρουμένης της Πέμπτης 3 Μαρτίου στις 18:00) η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» θα προβάλλεται τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τα Σάββατα στις 18:00 και τις Κυριακές στις 17:00.

3. ä§ò冰¶¢ò°¶ß¶Á¢¶¨&á‚£û™âò®ò£¶¨®ò´Âõû™ 2.ãò§¶Á©¶™ãò§¶¨©·°û™&á¶õ‡®û™ãò®ò§´Â§û™

 

å°¶™âò´©Â°û™ áò§·©û™è¶¢¨°ò§õ®†È´û™ ãò§¶Á©¶™ãò§¶¨©·°û™ dž·§§û™Ñ¨©´òü†·õû™   4.Çú‡®ö¶¨_í®¶¨≠·°¶¨_ïú†¢· džȮö¶™ïò´ùû§·©†¶™ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.