Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο «Ύπατος Άθλος» στην ΕΡΤ3

Ο «Ύπατος Άθλος» στην ΕΡΤ3

Ο «Ύπατος Άθλος» στην ΕΡΤ3Το ντοκιμαντέρ «Ύπατος Άθλος», παραγωγής Στέλιου Τατάκη, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές σε 1η τηλεοπτική μετάδοση, σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 20:00 στην ΕΡΤ3.

Σενάριο και σκηνοθεσία: Πωλ Σκλάβος

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Στις 25 Αυγούστου του 2007, το Πάνειο όρος που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Αττική πιάνει φωτιά με αποτέλεσμα το βουνό και το δάσος να καταστραφούν και ο εθελοντής πυροσβέστης Βασίλης Φιλίππου να χάσει τη ζωή του στη μάχη με τη φωτιά.

Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Καλυβίων δεν το βάζουν κάτω και οργανώνουν μια εκστρατεία για να ξαναζωντανέψει η καμένη περιοχή. Χιλιάδες εθελοντές συγκεντρώνονται σε μια απίστευτη κινητοποίηση πολιτών και φυτεύουν πάνω από 25.000 δέντρα.

Ο «Ύπατος Άθλος» είναι το αποτέλεσμα μιας πολύμηνης προσπάθειας του σκηνοθέτη, ο οποίος κατέγραψε με την κάμερά του όλες τις δενδροφυτεύσεις που πραγματοποίησε ο δήμος. Για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, ο Πωλ Σκλάβος με τον Στέλιο Τατάκη κινηματογράφησαν καρέ – καρέ τις προσπάθειες αναγέννησης των καμένων εκτάσεων καθώς και την οργάνωση του μηχανισμού συντήρησης και υποστήριξης αυτής.

Το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2010.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.