Αρχική Αθλητικά Με προσθήκη νέου δρομικού αγωνίσματος 10χλμ η “Ειρηνοδρομία 2016”

Με προσθήκη νέου δρομικού αγωνίσματος 10χλμ η “Ειρηνοδρομία 2016”

eirino-run_2016Η Ειρηνοδρομία με συμβολικό, αλλά και αθλητικό χαρακτήρα διοργανώνεται για ακόμα μια χρονιά την Κυριακή 15 Μαΐου στο Δήμο Αγ. Δημητρίου στο πλαίσιο των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέκου Παναγούλη.  

Πρόκειται για μια σειρά δρομικών αγωνισμάτων που συνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Αγ. Δημητρίου, το Δήμο Αγ. Δημητρίου και την Περιφέρεια Αττικής. Οι αγώνες γίνονται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και με την πολύτιμη συνεργασία του τοπικού σωματείου Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας.

Φέτος, για πρώτη φορά ο ΣΕΓΑΣ εντάσσει το νέο αγώνισμα των 10χλμ στο επίσημο αγωνιστικό καλεντάρι του, καθιστώντας τον αγώνα ικανό να προσελκύσει ακόμη και μεγάλα ονόματα του χώρου. Επιπλέον, η Ειρηνοδρομία 2016 περιλαμβάνει αγώνες 5χλμ και 2,5χλμ και διαδρομή ευαισθησίας ΑμεΑ.

Παράλληλα, όπως και πέρσι, θα διοργανωθεί και το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» το οποίο έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, καλλιεργώντας τους την αγάπη και το ενδιαφέρον γι’ αυτόν.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν φέτος στην Ειρηνοδρομία δεν έχουν παρά να επισκεφθούν την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.eirinodromia.gr προκειμένου να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή.   

Η Ειρηνοδρομία απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες όλων των αθλημάτων, απλούς πολίτες, μεγάλους και παιδιά που διεκδικούν τη νίκη πάντοτε στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας. Εξάλλου, η Ειρηνοδρομία ήταν και θα είναι πάντοτε ο αγώνας της πόλης του Αγ. Δημητρίου, με συμβολικό πάνω απ’ όλα χαρακτήρα. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει και η Δήμαρχος του Αγ. Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου:

«H Ειρηνοδρομία, που έχει καθιερωθεί στο Δήμο μας μαζί με τις ετήσιες εκδηλώσεις των Παναγουλείων, δεν είναι ένα απλό αθλητικό γεγονός. Για εμάς, είναι ένας αγώνας για την ‘ειρήνη’. Θέλουμε όλοι οι συμμετέχοντες να τρέχουν και να διεκδικούν τη νίκη συμβολικά τιμώντας τους λαούς που ζουν σε πόλεμο, τους λαούς που πολλές φορές οδηγούνται στην προσφυγιά όταν στις πατρίδες τους νικάει ο φόβος. Θέλουμε να τρέχουν για όλους εκείνους που δεν μπορούν να απολαύσουν τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας».   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.