Αρχική Αεροπορικά Νέα H Θεσσαλονίκη μεταξύ των προορισμών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στους οποίους...

H Θεσσαλονίκη μεταξύ των προορισμών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στους οποίους θα πετούν τα νέα αεροσκάφη Embraer

Embraer195_Central Europe Ribbon CuttingΤο πρώτο Embraer 195 της Austrian Airlines, με όνομα “Central Europe”, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Βιέννης χθες στις 7:46 το πρωί, με αριθμό πτήσης OS 177. Η πρώτη πτήση είχε κατεύθυνση προς τη Στουτγάρδη. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στον προορισμό του μια ώρα αργότερα, στις 8:46 το πρωί.

Το τζετ, με αριθμό νηολόγησης OE-LWD, είναι το πρώτο από τα συνολικά 17 αεροσκάφη Embraer που θα δρομολογήσει η Austrian Airlines έως το τέλος του 2017, ως μέρος του προγράμματος ανανέωσης στόλου της αυστριακής αεροπορικής εταιρείας.

Τα Embraer θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα 21 αεροσκάφη Fokker που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή από την Austrian Airlines. Τα Embraer καταναλώνουν περίπου 18% λιγότερα καύσιμα ανά αεροπορική θέση, κάτι που τα καθιστά πολύ περισσότερο περιβαλλοντικά ανταγωνιστικά σε σχέση με τα Fokker.

Επιπλέον, τα Embraer 195 ξεχωρίζουν λόγω της προηγμένης τεχνολογίας τους. Για παράδειγμα, η καμπίνα που είναι εξοπλισμένη με δύο σειρές καθισμάτων σε σχηματισμό δύο-επί-δύο, είναι ιδιαίτερα ευρύχωρη λόγω του εργονομικού σχεδιασμού της, προσφέρει στους επιβάτες τη δυνατότητα να απολαύσουν περισσότερο χώρο. Τα χαμηλότερα λειτουργικά κόστη κάνουν το αεροσκάφος ιδιαίτερα αποδοτικό.

Τα Embraer jets θα χρησιμοποιηθούν σε κοντινών και μεσαίων αποστάσεων δρομολόγια στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όπως στη Θεσσαλονίκη, το Βελιγράδι, τη Βαρσοβία, τα Τίρανα, το Αμβούργο και σε πολλούς άλλους προορισμούς.

«Εκπαιδεύουμε συνολικά 200 πιλότους και 600 αεροσυνοδούς που εξειδικεύονται στον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους έτσι ώστε να είναι σε θέση να λειτουργήσουν έναν στόλο από 17 Embraer jets. Για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε ένα εντατικό και εξαιρετικά επαγγελματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Επιπλέον, περισσότεροι από 80 τεχνικοί της Austrian Technik πρέπει να ολοκληρώσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα σπουδών προκειμένου να αποκτήσουν τα τεχνικά προσόντα και την επίσημη πιστοποίηση που απαιτείται για να μπορούν να πραγματοποιούν εργασίες συντήρησης και επισκευής στα αεροσκάφη Embraer», εξηγεί ο Robert Heusmann, Project Manager Embraer Integration της Austrian Airlines. «Οι εργασίες προετοιμασίας για την ενσωμάτωση των Embraer ήταν εξαιρετικά πολύπλοκες και άρχισαν περίπου ένα χρόνο πριν την εναρκτήρια πτήση. Έτσι, μπορούμε τώρα να προσφέρουμε στους επιβάτες μας ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, επαγγελματικές υπηρεσίες και ασφάλεια στις πτήσεις».

«Ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων Ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, η Austrian αντικαθιστά τα παλαιότερα και λιγότερο αποδοτικά αεροσκάφη με τα E-Jets, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους ιδιοκτήτες και συνεταίρους και επίσης προσφέροντας στους επιβάτες ένα καταπληκτικό προϊόν σε όρους άνεσης», δήλωσε ο Mathieu Duquesnoy, Αντιπρόεδρος, Marketing & Πωλήσεων της Embraer Commercial Aviation για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή & την Αφρική. «Τα E-Jets αποτελούν τα πιο αποδοτικά και με χαμηλότερα λειτουργικά κόστη αεροσκάφη που έχουν παραδοθεί στον κλάδο».

Τα αεροσκάφη Embraer έχουν μέση ηλικία τα τέσσερα χρόνια και παρέχουν επαρκή χώρο για 120 επιβάτες. Η τιμή καταλόγου ενός Embraer 195 ανέρχεται σε περίπου 52 εκατομμύρια δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.