Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ναυτεμπορικής “ Τέσσερις προκλήσεις για τη ναυτιλία: απασχόληση,...

2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ναυτεμπορικής “ Τέσσερις προκλήσεις για τη ναυτιλία: απασχόληση, περιβάλλον, χρηματοδότηση, ναυτιλιακό κέντρο Πειραιά”

Η ναυτιλία είναι διεθνής, αλλά η «καρδιά της χτυπά στην Ελλάδα».

A4_banner_GR_2Ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία, αποτελεί βασικό στήριγμα της ελληνικής οικονομίας, συμβάλλει με πάνω από το 7% στο ΑΕΠ, προσφέρει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στη θάλασσα και τη στεριά, συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις ανά την ελληνική επικράτεια. Πάνω απ’ όλα όμως η ελληνική ναυτιλία καταφέρνει να μεταφέρει από γενιά σε γενιά την αγάπη, το μεράκι και το πάθος των Ελλήνων για τη θάλασσα.
Η απασχόληση στον καιρό της ανεργίας, η προστασία του ευαίσθητου πλέον περιβάλλοντος μέσω κανονισμών, η παραδοσιακή και εναλλακτική χρηματοδότηση στα έτη των ισχνών αγελάδων, η συμβολή της τεχνολογίας και της καινοτομίας στις καθημερινές λειτουργίες πλοίου και λιμένα, ο Πειραιάς ως ναυτιλιακό κέντρο είναι μεταξύ των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλία και αυτά τα  θέματα πραγματεύεται το 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ με θέμα: «Τέσσερις προκλήσεις για τη ναυτιλία: απασχόληση, περιβάλλον, χρηματοδότηση, ναυτιλιακό κέντρο Πειραιά».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso (Βουλιαγμένη). Eκπρόσωποι όλων των επιμέρους κλάδων της ναυτιλίας θα συζητήσουν εφ’ όλης της ύλης υπό τις παρούσες ιδιάζουσες συνθήκες. Εκπρόσωποι του εφοπλισμού, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, των ασφαλιστικών και ναυλομεσιτικών ενώσεων, και της ναυπηγοεπισκευής, καθώς και φορέων και διεθνών οργανισμών, καταθέτουν απόψεις , περιγράφουν τάσεις και σκιαγραφούν οράματα.

Η βασική θεματολογία του συνεδρίου αναπτύσσεται σε τέσσερις ενότητες:
– Ναυτιλία και Απασχόληση: η συμβολή της ναυτιλίας στη μείωση της ανεργίας
– Οι σκόπελοι που αντιμετωπίζει η ναυτιλία: ο παγκόσμιος  χαρακτήρας της ναυτιλίας, το ανταγωνιστικό διεθνές πλαίσιο λειτουργίας της και οι κανονιστικές ρυθμίσεις
– Τάσεις και προβλέψεις: η πορεία των ναυλαγορών, η χρηματοδότηση της ναυτιλίας από τα πιστωτικά ιδρύματα και εναλλακτικές πηγές, η τεχνολογία και η καινοτομία στην υπηρεσία της ναυτιλίας
– Το ναυτιλιακό κέντρο του Πειραιά: η ακτοπλοΐα, η κρουαζιέρα, η ναυπηγοεπισκευή, οι ναυλομεσίτες, οι ασφαλιστές, η λιμενική βιομηχανία

Το Συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του European Community Shipowners’ Association (ECSA) και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και στους μέχρι τώρα επιβεβαιωμένους ομιλητές  του Συνεδρίου περιλαμβάνονται οι:
Θεόδωρος Ε. Βενιάμης, Πρόεδρος, Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, President & Managing Director, Golden Union Shipping Co S.A.
Χάρης Βαφειάς, President & CEO, Stealthgas Inc.
Ίων Βαρουξάκης , Chairman & Managing Director, FreeSeas Inc.
cpt. Γιώργος Βλάχος, Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ελληνικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ)
Δρ. Γεώργιος Γράτσος, Πρόεδρος, Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος
Δρ Αλέξανδρος Μ. Γουλιέλμος, Διευθυντής τομέα Διοίκησης  Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, BCA College,  
τ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, τ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας
Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης , Πρόεδρος, Ίδρυμα Ευγενίδου, Πρόεδρος & ΔΣ, Όμιλος Ευγενίδη
Metin Kalkavan, Chairman, Turkish Chamber of Shipping
Φώτης Καραμήτσος, Deputy Director-General Coordination of Directorates C & D, European Commission
Βασίλης Μ. Καρατζάς, CEO, Karatzas Marine Advisors & Co

Θεόδωρος Κόντες, Πρόεδρος, Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας, Διευθυντής, Majestic International Cruises
Γιάννης Κοτζιάς, Πρόεδρος, Ένωση Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων
Πάνος Λασκαρίδης, Αντιπρόεδρος, European Community Shipowners’ Association, Διευθύνων Σύμβουλος, Laskaridis Shipping Co. Ltd.
Γιάννης Πλατσιδάκης, General Manager, Anangel Maritime Services Inc., Chairman, Intercargo
Μιχάλης Σακέλλης, CEO, Blue Star Ferries, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ)
Άγγελος Τσακανίκας, Επίκουρος Καθηγητής, ΕΜΠ, Επιστημονικός Σύμβουλος, ΙΟΒΕ
cpt. Παναγιώτης Τσάκος, Ιδρυτής, Tsakos Group

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.