Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Κλείσιμο των δρόμων επ’ αόριστο απειλούν οι αγρότες

Κλείσιμο των δρόμων επ’ αόριστο απειλούν οι αγρότες

agrotes_Tempi_230116Πάνω από 15.000 τρακτέρ είναι παρατεταγμένα σε κεντρικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου όλης της χώρας με τα καταγεγραμμένα μπλόκα να ξεπερνούν τα 50. Το μεγαλύτερο από αυτά με 3.000 τρακτέρ βρίσκεται στη Νίκαια και το μικρότερο με 300 τρακτέρ στο Κιλκίς.
Σήμερα στις 13.00 το μεσημέρι αντιπροσωπείες από την πλειονότητα των μπλόκων που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα συναντώνται στα Τέμπη, προκειμένου να χαραχθεί μία κοινή γραμμή με τη στάση των αγροτών από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να σκληραίνει ημέρα με την ημέρα. 

Στη μεγάλη συνάντηση που πραγματοποιείται σήμερα στα Τέμπη, οι αγρότες αναμένεται να αποφασίσουν να κόψουν τη χώρα στα δύο μέχρι η κυβέρνηση να αποσύρει τις αλλαγές που σχεδιάζει σε ασφαλιστικό και φορολογικό. Όπως τονίζουν στο protothema.gr εκπρόσωποι από διάφορους αγροτικούς συνεταιρισμούς ανά την ελληνική επικράτεια οι χθεσινές δηλώσεις από τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη και την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, δεν έπεισαν κανέναν. 

Στο πλαίσιο της μαζικής αυτής σύσκεψης των αγροτών η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας το βράδυ της Παρασκευής ανακοίνωσε ότι στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πειραιώς-Aθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (ΠΑΘΕ) από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου απαγορεύεται από τις 12.00 η κυκλοφορία όλων των οχημάτων για όση ώρα κριθεί απαραίτητο (δείτε αναλυτικά εδώ).

Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, έτσι και μέσα στο Σαββατοκύριακο οι δρόμοι θα κλείνουν και θα ανοίγουν για μερικές ώρες σε διάφορα σημεία, όμως, από την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.