Αρχική Αεροπορικά Νέα Η παράδοση του πρώτου A320neo ανοίγει νέους ορίζοντες στη πολιτική αεροπορία

Η παράδοση του πρώτου A320neo ανοίγει νέους ορίζοντες στη πολιτική αεροπορία

Η παράδοση του πρώτου A320neo ανοίγει νέους ορίζοντες στη πολιτική αεροπορία Η Lufthansa είναι ο πρώτος πελάτης που θα παρουσιάσει το πρώτο σε πωλήσεις  A320neo

Το Lufthansa Group, ο μεγαλύτερος πελάτης της Airbus ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρίες, πραγματοποιεί  ένα μεγάλο βήμα στην ιστορία της αεροπορίας με την παραλαβή του πρώτου A320neo, του πρώτου σε πωλήσεις και πιο αποτελεσματικού από άποψη κατανάλωσης καυσίμου αεροσκάφους μονού διαδρόμου στο κόσμο.

Εξοπλισμένο με τη νέα τεχνολογία κινητήρων Pratt & Whitney PurePower® Geared Turbofan™, το  A320neo θέτει νέα επίπεδα στην αποτελεσματικότητα αεροσκαφών, τη μείωση εκπομπών καυσαερίων και θορύβου, όπως επίσης και στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου που ανέρχεται στο 15% σε σχέση με τη παρούσα γενιά αεροσκαφών, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας και 20% από το 2020.

Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που σήμερα είμαστε η πρώτη αεροπορική εταιρία που παραλαμβάνουμε το Airbus A320neo. Έχοντας ενσωματώσει την προηγμένη τεχνολογία της Airbus και της Pratt & Whitney, το A320neo είναι μακράν το πιο αποτελεσματικό και πιο αθόρυβο αεροσκάφος μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Η παράδοση του πρώτου A320neo ανοίγει νέους ορίζοντες στη πολιτική αεροπορία Με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και, συνεπώς, μικρότερες εκπομπές CO2, το A320neo έχει μια ξεκάθαρα βελτιωμένη περιβαλλοντική απόδοση. Επιπρόσθετα η νέα τεχνολογία κινητήρων καθιστά το αεροσκάφος σημαντικά πιο αθόρυβο. Σαν αποτέλεσμα έχουμε προχωρήσει στην παραγγελία  116 αεροσκαφών του τύπου για τις αεροπορικές εταιρίες του ομίλου Lufthansa”, δήλωσε ο  Carsten Spohr, Chairman του Executive Board και CEO της Deutsche Lufthansa AG.

Σήμερα αποδεικνύουμε πάλι ως αερομεταφορέας και όμιλος αεροπορικών εταιριών ότι είμαστε πρωτοπόροι στην ανάπτυξη και εισαγωγή τεχνολογικών καινοτομιών. Την χρονιά αυτή μόνο, ο όμιλος Lufthansa θα παραλάβει ένα σύνολο 52 νέων αεροσκαφών, που αποτελεί τον υψηλότερο αριθμό εδώ και χρόνια”, λέει ο Spohr.

Η Pratt & Whitney συγχαίρει την Lufthansa για την πρωτιά της στην ένταξη του A320neo που κινείται από τους κινητήρες PW1100GJM ” λέει ο Robert Leduc, Πρόεδρος της Pratt & Whitney. “Η Airbus και η Lufthansa είναι για πολλά χρόνια σημαντικοί πελάτες της Pratt & Whitney.  Με τις πρωτοφανείς μειώσεις στην κατανάλωση καυσίμου,   τις εκπομπές καυσαερίου και το θόρυβο, είμαι σίγουρος ότι αυτές οι επιτυχημένες επιχειρηματικές σχέσεις θα συνεχισθούν και τα επόμενα χρόνια.”

Η παράδοση του πρώτου A320neo σε μια παγκόσμια ηγέτιδα αεροπορική και μακρόχρονη πελάτη της Airbus, την  Lufthansa, αποτελεί πραγματικά μια μεγάλη ημέρα για κάθε ένα από εμάς στην Airbus,” είπε ο Fabrice Brégier, Airbus President και CEO. “Η ευκαιρία αυτή σηματοδοτεί ένα νέο βήμα στην εκπλήρωση των υποσχέσεων μας και την ανταπόκριση στους στόχους του κλάδου μας για βιώσιμη αεροπορία. Το A320neo ενσωματώνει το πάθος της Airbus’ και τη δέσμευση της να προσφέρει μέγιστη αξία και αποτελεσματικότητα στους πελάτες της μέσω διαρκούς καινοτομίας.“

Το A320neo ενσωματώνει τις πολύ προηγμένες τεχνολογίες όπως αυτές στους κινητήρες και τα βοηθήματα αεροδυναμικής Sharklet. Με περίπου  4,500 παραγγελίες από σχεδόν 80 πελάτες από την πρώτη του παρουσίαση το 2010, το A320neo έχει κατακτήσει το 60% της αγοράς.

 

Την περυσινή χρονιά η Lufthansa γιόρτασε την  60η επέτειο από την έναρξη της λειτουργίας της το 1955. Στο διάστημα αυτό, οι παραγγελίες του  ομίλου Lufthansa στην Airbus έφθασαν στο σύνολο τα  582 αεροσκάφη που συμπεριελάμβαναν 386 A320 Family, από τα οποία 116  NEOs (71 A320neo και 45 A321neo). Η πλήρης σειρά των αεροσκαφών ευρείας ατράκτου της Airbus ήταν ή και θα γίνει μέρος του στόλου της Lufthansas από το καινοτομικό A300/A310 έως το μοναδικό A380 (14 σε υπηρεσία), στο πολυπροσαρμοστικό A330 και στο μοντέρνο και υπερ-βολικό A350 XWB (25 επιβεβαιωμένες παραγγελίες).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.