Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πρόταση ΣΤΕΕΑΕ: «Τέλη κυκλοφορίας – Υπολογισμός βάσει χρήσης»

Πρόταση ΣΤΕΕΑΕ: «Τέλη κυκλοφορίας – Υπολογισμός βάσει χρήσης»

logoΟ Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκίνητων Ελλάδος (ΣΤΕΕΑΕ) ανταποκρινόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να βρεθεί ένας πιο δίκαιος τρόπος προσδιορισμού των τελών κυκλοφορίας κατέθεσε στον Υπουργό κο. Τρύφωνα Αλεξιάδη εναλλακτική πρόταση – σχέδιο.
Η πρόταση του συνδέσμου προβλέπει όλα τα οχήματα χωρίς καμία εξαίρεση να καταβάλουν ένα ετήσιο Ελάχιστο Τέλος Κυκλοφορίας (Ε.Τ.Κ), ανάλογα με τον τύπο οχήματος (ΕΙΧ, ΕΔΧ, Φορτηγά ΙΧ-ΔΧ κ.α.) Ενδεικτικά το Ε.Τ.Κ θα κυμαίνεται από 10€ το έτος για ένα επιβατικό Ι.Χ έως 50€ για φορτηγά Ι.Χ- Δ.Χ και λεωφορεία.

Αντισταθμιστικά το υπολειπόμενο ποσό θα μπορεί να καλυφθεί μέσω μιας μικρής αύξησης η οποία θα ενσωματωθεί στην τιμή του καυσίμου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας η προτεινομένη  αύξηση θα είναι της τάξης των 0.06 – 0.09€/ λίτρο.

MaggiorosΜέσω της επιστολής του προς τον Υπουργό ο Πρόεδρος του ΣΤΕΕΑΕ κος Δημήτρης Μαγγιώρος δήλωσε ότι τα ακόλουθα.

«Η εφαρμογή της πρότασης μας εξασφαλίζει μια πιο δίκαιη κατανομή του κόστους των Τελών Κυκλοφορίας. Αφενός, οι ιδιοκτήτες που κινούν ελάχιστα τα οχήματά τους  και που με το ισχύον καθεστώς ήταν αδικημένοι θα καταβάλλουν ένα μικρό ποσό σαν αντίτιμο για το χώρο που καταλαμβάνουν στο οδόστρωμα, αφετέρου όσοι κάνουν μεγαλύτερη χρήση του οχήματός τους που αυτό συνεπάγεται αυξημένους ρύπους και χρήση των σχετικών υποδομών, θα κληθούν να σηκώσουν  μεγαλύτερο βάρος.
Κυρίως όμως, θα μειωθούν κατακόρυφα  οι καταθέσεις  πινακίδων, πάγια τακτική τα τελευταία χρόνια, και άρα θα αυξηθούν τα κρατικά έσοδα αφού οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δεν θα κληθούν  να  πληρώσουν το ποσό των υπέρογκων για τα σημερινά δεδομένα Τελών Κυκλοφορίας.
Επιπλέον το κράτος θα ωφεληθεί και από την αύξηση των εσόδων που συνδέονται με την χρήση αυτών των αυτοκινήτων (ασφάλιση, συντήρηση, επισκευή, ΚΤΕΟ,  κλπ)».

Στόχος και προσπάθεια του ΣΤΕΕΑΕ δεν είναι απλά να δώσει μια  ακόμη εναλλακτική πρόταση στον τρόπο κατανομής των τελών κυκλοφορίας. Στόχος του συνδέσμου  είναι να δώσει ώθηση συνολικά στον κλάδο του αυτοκινήτου, ο οποίος έχει δεχτεί απανωτά χτυπήματα από την αρχή της  κρίσης, ενώ ταυτόχρονα να μπουν χρήματα στα κρατικά ταμεία από την αυξημένη χρήση όλων των οχημάτων κάθε τύπου και κατηγορίας.
 
Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων ιδρύθηκε το 1979 με σκοπό να βοηθήσει την ανάπτυξη του Κλάδου των Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων.
Εκπροσωπεί 2.300 επιχειρήσεις, οι οποίες διαχειρίζονται ένα  στόλο  160.000 αυτοκίνητων και στις οποίες  απασχολούνται περίπου 30.000 εργαζόμενοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.