Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο τουρισμός και ο πολιτισμός γίνονται πρεσβευτές ειρήνης μέσα από τη δράση...

Ο τουρισμός και ο πολιτισμός γίνονται πρεσβευτές ειρήνης μέσα από τη δράση της κας Cassandra (Cassie) De Pecol

photo_1aΟ Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ιωάννης Βασιλείου, μαζί με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο επί των τουριστικών θεμάτων, κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο, τον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Γεώργιο Τσουκαλά και τον Πρόεδρο του Skal Athens κ. Στέφανο Κωστόπουλο, υποδέχθηκαν, τη Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, τη Πρέσβειρα του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήντης μέσω του τουρισμού, κα Cassandra (Cassie) De Pecol .
Το πρόγραμμα της επίσκεψης της Πρέσβειρας περιλάμβανε σύντομους χαιρετισμούς, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και φύτεμα ελιάς.

Η Πρέσβειρα παρέδωσε την Διακήρυξη Ειρήνης του Διεθνούς Ινστιτούτου, σηματοδοτώντας έτσι την ιδέα και το νόημα του τι είναι η ειρήνη, και πώς μέσα από τις προσπάθειες για  ένα υπεύθυνο τουρισμό, μπορεί να ενισχυθεί ο κόσμος μας.

Photo_2Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, κ. Βάβουλα Αριστέα και κ. Παππά Γιώτα, ο Πρόεδρος του Λιμένος Ελευσίνας κ. Σπύρος Μιχαήλ. Η Πρέσβειρα του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού, συνοδευόταν από κλιμάκιο που το εκπροσωπούσαν  μέλη του SKAL Athens, καθώς και παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας. Επίσης συμμετείχε η νέα γενιά, εκπροσωπούμενη από τους μαθητές Λυκείου Ελευσίνας.

Η συμβολική δενδροφύτευση ελιάς, σηματοδότησε τη σημασία τόσο του πολιτισμού όσο και της ειρήνης, στην ορθή ανάπτυξη τομέων του τουρισμού με κοινωνικές προεκτάσεις, καθώς και στον σεβασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενός τόσο ιστορικά ιδιαίτερου τόπου, όπως η  Ελευσίνα.

Photo_4JPGPhoto_3 H επίσκεψη η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συνέβαλε στην προώθηση του τουρισμού της περιοχής αλλά και πρόβαλε την υποψηφιότητα της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021,  με σκοπό να προωθηθεί ένα νέο υπόδειγμα για την Δυτική Αττική  που στηρίζεται σε ένα μοντέρνο πάντρεμα κουλτούρας, πολιτιστικής κληρονομιάς και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η επίσκεψη έκλεισε με την υπόσχεση της Πρέσβειρας να μεταφέρει τα μηνύματα της επίσκεψης της στην Ελευσίνα και στις 196 χώρες του κόσμου που θα επισκεφτεί!

Η κα Cassandra (Cassie) De Pecol, Πρέσβειρα του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήνης μέσω του τουρισμού, βρέθηκε στην Αθήνα 8 και 9 Δεκεμβρίου, φιλοξενούμενη από το Skal Athens μέλος τους Skal International.

  • Διακήρυξη Ειρήνης

    Ευγνώμων για την ευκαιρία να ταξιδέψω και να βιώσω τον κόσμο – γιατί η ειρήνη αρχίζει από το άτομο – επιβεβαιώνω την προσωπική μου ευθύνη και δέσμευση για:

    Ταξίδι με ανοιχτό μυαλό και ευγενική καρδιά

    Αποδοχή και ευγνωμοσύνη της διαφορετικότητας που συναντώ.

    Τιμή και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που στηρίζει όλη τη ζωή
    Εκτίμηση όλων των πολιτισμών που ανακαλύπτω

    Σεβασμό και Ευχαριστίες προς τους οικοδεσπότες μου για την υποδοχή τους
    Τείνω  χέρι φιλίας  σε όλους όσους συναντώ

    Υποστήριξη στις  ταξιδιωτικές υπηρεσίες που συμμερίζονται αυτές τις απόψεις και ενεργούν βάση αυτών   και,

    Με τον νου και το πνεύμα μου, με λόγια και πράξεις, ενθαρρύνω και άλλους να Ταξιδέψουν τον Κόσμο εν Ειρήνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.