Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με προβλήματα λόγω χιονοπτώσεων οι εθνικές οδοί – Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία...

Με προβλήματα λόγω χιονοπτώσεων οι εθνικές οδοί – Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην εθνική οδό στα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία

storm-Χιονίζει από το πρωί σήμερα Πέμπτη, παραμονή πρωτοχρονιάς, σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής – ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου ενώ χιόνι έχει πέσει και στην Αττική, στη Πάρνηθα και τον Υμηττό.

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό στα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία γίνεται μετ’ εμποδίων. Ήδη απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών και μεγάλων οχημάτων που κινούνται προς τη Θεσσαλονίκη, τα οποία και ακινητοποιούνται σε πάρκινγκ επί της Εθνικής οδού στη Φθιώτιδα.

Απομάκρυνση οχημάτων με γερανούς

Ακόμα και με γερανούς απομακρύνθηκαν τα αυτοκίνητα σε ένα κρίσιμο διάστημα 2 χλμ, στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού.

Λόγω του παγετού, κυρίως, τα αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν μετά το 12ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας-Δομοκού και οι γερανοί της Περιφέρειας προχώρησαν στην απομάκρυνση τους, ενώ η κυκλοφορία γίνεται μόνο για τα Ι.Χ. και μόνο με αλυσίδες με κατεύθυνση το Δομοκό.

Από νωρίς είχαν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Οι οδηγοί ήταν για περισσότερες από τρεις ώρες εγκλωβισμένοι από τις Ράχες μέχρι και τα διόδια της Πελασγίας, ωστόσο, σταδιακά η κυκλοφορία αποκαθίσταται. 

Αλυσίδες στην Πάρνηθα

Τα πρώτα χιόνια, όμως, έχουν φέρει προβλήματα και στην Αττική, όπου απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όπως στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψους του Τελεφερίκ, στο ρεύμα προς το καζίνο, καθώς και στο οδικό δίκτυο της Ιπποκρατείου Πολιτείας και στην Αγία Τριάδα της Δημοτικής Ενότητας Αφιδνών. 

Απαγόρευση φορτηγών στην εθνική στο ύψος της Φθιώτιδας

Λίγο μετά το μεσημέρι, ο αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας ταξίαρχος με απόφαση του απαγόρευσε την κυκλοφορία των φορτηγών και μεγάλων οχημάτων που κινούνται προς Θεσσαλονίκη και δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς να τα ακινητοποιήσουν σε πάρκινγκ επί της Εθνικής οδού μέσα στα όρια της Φθιώτιδας.

Η έντονη χιονόπτωση στην Ανατολική Φθιώτιδα εγκλώβισε επί της εθνικής εκατοντάδες οχήματα που κινούνταν προς το Βόλο και τη Λάρισα. Τα ακινητοποιημένα οχήματα δεν επέτρεπαν στα εκχιονιστικά μηχανήματα να περάσουν, με συνέπεια να επέμβει η πυροσβεστική για να μετακινήσει αρκετά από αυτά.

Δίπλωσε νταλίκα στους Αγίους Θεοδώρους

Τα προβλήματα κορυφώνονται, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τόσο στο εθνικό δίκτυο, όσο και στους παράπλευρους δρόμους από το 238 χλμ. έως το 260 χλμ. Λίγο πριν το μεσημέρι ντεραπάρισε νταλίκα στους Αγίους Θεοδώρους επί της εθνικής οδού, με συνέπεια να υπάρχει καθυστέρηση στη ροή της κυκλοφορίας.

Η Αστυνομία απαγορεύει τη διέλευση των αυτοκινήτων επί της εθνικής οδού από το 238ο χλμ. στον κόμβο Αχλαδίου με κατεύθυνση προς τη Λάρισα και το Βόλο. Επίσης, στην ίδια κατεύθυνση οι οδηγοί που προτίμησαν το παράπλευρο οδικό δίκτυο συνάντησαν προβλήματα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά προβλήματα με εγκλωβισμένα Ι.Χ..

Η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία και επιτρέπει μόνο τη διέλευση αυτοκινήτων τα οποία θα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 238ο χλμ. έως το 260ο χλμ.. Αντίστοιχες απαγορεύσεις υπάρχουν και από την περιοχή του Βόλου προς την περιοχή της Λαμίας.

 Στον δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου και στην Ευρυτανία 

Παραμένουν τα προβλήματα στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου όπου δίδεται η μάχη με τα μηχανήματα να παραμείνει ανοιχτός. Ο δρόμος από το Καρπενήσι προς το Αγρίνιο είναι ανοιχτός και χωρίς προβλήματα ενώ βρίσκονται εκεί συνεχώς μηχανήματα για να παρεμβαίνουν όταν είναι απαραίτητο.
Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά ενώ είναι απαραίτητες οι αλυσίδες στα αυτοκίνητα.

Η κυκλοφορία στο δρόμο από το Καρπενήσι προς το χιονοδρομικό κέντρο γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Ήδη μηχανήματα βρίσκονται σε όλο το οδικό δίκτυο της Ευρυτανίας για να αντιμετωπιστούν τα οποιοδήποτε ενδεχόμενα. Όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί το βράδυ θα υπάρχει πρόβλημα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που αναμένεται.

Στους δρόμους πέφτουν τόνοι από αλάτι για να αντιμετωπιστούν ακόμη και οι πιο έκτακτες συνθήκες. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την πρόσβαση του δρόμου Λαμίας προς Καρπενήσι το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται από την πλευρά της Φθιώτιδας. Εκεί έχουν διατεθεί περισσότερα από 7 μηχανήματα για να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό ενώ τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αλυσίδες.

Στην Πελοπόννησο

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων αλλά και στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Διακοπτού μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων – Πατρών μέσω Χαλανδρίτσας, Καλαβρύτων – Κλειτορίας μέσω Πριόλιθου, Καλαβρύτων – Χιονοδρομικού Κέντρου.

Στην εθνική οδό Σπάρτης – Καλαμάτας, μέσω Ταϋγέτου, απαιτείται χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ενώ αλυσίδες χρειάζονται και στο ορεινό οδικό δίκτυο της Κορίνθου, στην επαρχιακή οδό Κιάτου – Γκούρας από το 10ο έως το 25ο χλμ. αλλά και στο δρόμο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα από το 20ο χλμ ως τα Τρίκαλα και στο δρόμο από Τρίκαλα – Καρυά από το 1ο χλμ έως τη διασταύρωση για Σαραντάπηχο.

Βόρεια Ελλάδα

Ακόμη πιο έντονα είναι τα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 85ο χλμ. έως το 98ο χλμ. (όρια με Π.Ε. Κοζάνης), στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Σελίου , από 9ο χλμ. μέχρι το 26ο χλμ., στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Δασκίου, από το 20ο χλμ. μέχρι το 43ο χλμ. αλλά και στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας – 3-5 Πηγάδια, από το 2ο χλμ. έως το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια. Αλυσίδες θα χρειαστούν και όσοι κινηθούν στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας – Σελίου, από το 1ο χλμ. έως το Σέλι, στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας – Ροδοχωρίου, από το 2ο χλμ. έως το  Ροδοχώρι αλλά και στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας- Αρκοχωρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, στην Εθνική Οδό Κατερίνης – Ελασσόνας, από το 17ο χλμ έως τον Άγιο Δημήτριο – όρια Π.Ε. Λάρισας, οι οδηγοί θα πρέπει να τοποθετήσουν αλυσίδες, όπως και στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης – Ελατοχωρίου, από το 17ο χλμ. έως το 37ο χλμ. και στην Επαρχιακή οδό Κατερίνης – Μοσχοποτάμου, από 15ο χλμ. (Λαγοράχη) έως το Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου. 

Κλειστές οι πορθμειακές γραμμές

Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, ενώ στη βόρεια Ελλάδα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Κεραμωτή-Λιμένα Θάσου.
Κλειστό είναι και το Ρίο-Αντίρριο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.