Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με...

Πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με τη Θεσσαλονίκη

KalogirouΤο πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με τη Θεσσαλονίκη που συζητήθηκε τη περασμένη Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, υποστήριξαν η Περιφερειάρχης κα. Χριστιάνα Καλογήρου, οι Αντιπεριφερειάρχες Χίου και Σάμου κ.κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και Νίκος Κατρακάζος, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Λέσβου και Σάμου κ.κ. Βαγγέλης Μυρσινιάς και Γιώργος Κυριαζής, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λέσβου κ. Παναγιώτης Παπαρίσβας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου κ. Περικλής Αντωνίου. Την υποστήριξή τους εξέφρασαν, επίσης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου.
Μιλώντας στη συνεδρίαση η κα. Καλογήρου χαρακτήρισε καθοριστικής σημασίας την ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη για την τουριστική, αλλά και την εμπορική αναπτυξιακή προσπάθεια των νησιών. «Σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη εποχή για τα νησιά μας», είπε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης, «η άμεση έγκριση αυτών των δρομολογίων θα δώσει τη δυνατότητα για τον έγκαιρο προγραμματισμό ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, η οποία δεδομένου του μεταναστευτικού έχει ήδη αποκτήσει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Περισσότερο παρά ποτέ το Βόρειο Αιγαίο έχει ανάγκη τη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και είναι ευτυχής συγκυρία η διαθεσιμότητα πλοίου. Αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσουν τα νησιά».

Η Περιφερειάρχης τόνισε την πρόσθετη σημασία που έχει η ακτοπλοϊκή σύνδεση για τη σπουδάζουσα και φοιτητιώσα νεολαία, αλλά και για την τουριστική αγορά της Ρωσίας και των Βαλκανίων στην οποία η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στοχεύει με συγκεκριμένες δράσεις.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων στα Μεστά Χίου, σημειώνοντας την ιδιαίτερη αναπτυξιακή σημασία της δρομολόγησης πλοίου στο συγκεκριμένο λιμάνι. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.