Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ – Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΣΤΕΡΙΩΝ Ή...

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ – Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΣΤΕΡΙΩΝ Ή ΚΛΕΙΔΙΩΝ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ

ecoΟι ξενοδοχειακές δραστηριότητες επηρεάζουν σημαντικά το περιβάλλον. Ο σωστός σχεδιασμός των καταλυμάτων όπως π.χ. τα θερμομονωτικά κουφώματα με διπλά τζάμια, τα δωμάτια που φωτίζονται και αερίζονται με φυσικό τρόπο και η αυτόνομη ρύθμιση θερμοκρασίας στα δωμάτια είναι καθοριστικοί παράγοντες.

Ο σεβασμός του περιβάλλοντος με οικολογικές πρακτικές που ακολουθεί το προσωπικό του καταλύματος, όπως η εξοικονόμηση νερού, η χρήση βιολογικών προϊόντων, η διατήρηση περιποιημένου κήπου, η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων καθαρισμού, η σωστή ανακύκλωση συσκευασιών, λαμπτήρων, τηγανελαίων κ.α. όλα συμβάλουν στην διατήρηση του περιβάλλοντος.

Το Πράσινο Ξενοδοχείο είναι εκείνο που θα τηρήσει τα παραπάνω, αλλά και πολλά ακόμα, με συστηματικό τρόπο, θα ακολουθήσει δηλαδή ένα Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά το διεθνές πρότυπο ISO 14001 και θα επιτύχει την  πιστοποίηση της μονάδας. Μια τέτοια πιστοποίηση εξασφαλίζει 200 μόρια για τα ξενοδοχεία και 150 στα ΕΕΔΔ!

Πως θα περιγράφαμε το ΠΡΑΣΙΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ; Είναι η μονάδα που:
γνωρίζει ποιες πλευρές των δραστηριοτήτων της έχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις αρνητικές ή θετικές,
έχει εντοπίσει τις σχετικές νομικές του υποχρεώσεις και γνωρίζει που υστερεί,
προσπαθεί να βελτιώσει την περιβαλλοντική της επίδοση βάζοντας κάποιους νέους εσωτερικούς κανόνες και ελέγχων,
έχει  υιοθετήσει οικολογικές αρχές της πρόληψης και της αποφυγής της ρύπανσης της θάλασσας, αν η μονάδα είναι παραθαλάσσια, του εδάφους και του αέρα,
έχει περιορίσει την σπατάλη ενέργειας και άλλων πολύτιμων φυσικών πόρων,
φροντίζει ακόμα πιο πολύ το φυσικό κάλος της περιοχής, το κήπο, τη παραλία, την ευρύτερη χλωρίδα και την πανίδα,
έχει κάποιον επικεφαλής του προγράμματος που μαζί με όλο το προσωπικό θα εκπαιδευτεί για να ακολουθούνται οι σύγχρονες οικολογικές πρακτικές,
έχει περάσει έλεγχο από ανεξάρτητο φορέα που διαπίστωσε τα παραπάνω και έχει δώσει την πιστοποίηση κατά ISO 14001.

Είναι όμως οι επισκέπτες και πελάτες μας αμέτοχοι; Αντιθέτως, στόχος είναι να τους ενθαρρύνουμε ώστε να συμμετέχουν και αυτοί π.χ. αποφεύγοντας τη σπατάλη νερού και ενέργειας, ανακυκλώνοντας τις συσκευασίες, διατηρώντας τη παραλία καθαρή κ.α.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ χρειάζεται, ίσως, κάποιες καινούργιες υποδομές για το βόθρο, τα απορρίμματα, το νερό της πισίνας, την ανακύκλωση υλικών, τη δενδροφύτευση κ.α. Ό,τι πρέπει να γίνει προγραμματίζεται στα πλαίσια του επιχειρηματικού σχεδίου της μονάδας.

Πάνω από όλα όμως το ΠΡΑΣΙΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ έχει σήμερα μια διοίκηση που πιστεύει και συμμετέχει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Έχει προσωπικό ευαισθητοποιημένο, που αγκαλιάζει το περιβάλλον, που το νοιώθει σαν την υγεία και τη ζωή του, είτε η μονάδα βρίσκεται στο βουνό ή στη θάλασσα, είτε μέσα στη πόλη. Προσωπικό που δεν θα επιτρέψει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Από κει και πέρα το ΠΡΑΣΙΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ θα βρει πολλούς υποστηρικτές, ακόμα και θαυμαστές, μεταξύ των πελατών του, που εκτιμούν την οικολογική αυτή αντιμετώπιση. Αυτοί είναι που σίγουρα θα ξανάρθουν και την επόμενη χρονιά και θα φέρουν και τους φίλους τους!

Άν θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο για τα υποχρεωτικά και προαιρετικά περιβαλλοντικά κριτήρια μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΝΝΟΥΣ ΕΠΕ, Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρήσεων.
Μιά εταιρεία που από το 1985 υποστηρίζει υπεύθυνα, υπεύθυνες επιχειρήσεις.
Στα τηλέφωνα 210 8210175, 
στο mail: info@ennous.gr.
Καθώς και να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.ennous.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.